Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen askerlerden Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in cenazesi, dün Diyarbakır’daki ortak törenin ardından akşam saatlerinde memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne getirilip Devlet Hastanesi morguna konuldu.  Hayatının baharında şehit düşen Çetin’in cenazesi, bugün sabah saatlerinde buradan alınıp son kez baba evinin önüne getirildi. Evin bulunduğu sokak ve tüm ilçedeki caddeler Türk bayraklarıyla donatılırken, şehit Yüzbaşı Çetin’in cenazesi, helallik alınması ve dua okunmasının ardından kortej halinde askeri törenin düzenleneceği Merkez Pazar Camisi’ne götürüldü.

Kortejin yaklaşık bir kilometre ilerideki camiye gidişi sırasında apartmanlardan karanfiller atılırken, şehit Yüzbaşı Çetin’in İngilizce öğretmeni 2 yıllık eşi Çiğdem Çetin, eşinin fotoğrafını ve sürekli kokladığı hırkasını bir an olsun elinden bırakmadı.

"SENİ SEVİYORUM ABİ"

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına, Turgutlulu olan Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa’nın AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekilleri, üst düzey rütbeli komutanlar, şehit Çetin’in eşi Çiğdem, emekli hemşire annesi Nevin, emekli öğretmen babası Abdullah, kız kardeşi Pınar Çetin’le birlikte sivil yetkililer ve askerlerle yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Türkiye’de eğitim alan Ürdünlü bir pilot da şehit meslektaşına son görevini yerine getirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli birçok pilot cami avlusunda hazır bulunurken, Türk bayrağına sarılı tabut başında saygı nöbeti tuttu. Tabutun askerlerin omuzlarında taşınması sırasında Çiğdem Çetin, eşinin tabutunu son kez öperken, eliyle de bir süre okşadı. O ana kadar metaneteni koruyup ayakta durmaya çalışan şehit eşi Çiğdem Çetin, cenaze namazı öncesi ön safa konulan sandalyede bir süre oturdu daha sonra da tabuta kapanıp ağladı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına tekrar alınan şehit Yüzbaşı Çetin’in cenazesiyle saygı yürüyüşünde bulunuldu. Bu sırada şehidin kız kardeşi Pınar Çetin, "Herkes duysun, ağabeyimi çok seviyorum. Seni seviyorum abi. Gurur duyuyorum" diye bağırdı.

Yürüyüş sırasında, ailenin bulunduğu alandan, "Göklerde pilottu, melek oldu" haykırışı yükseldi. Acılı ailenin, "Kazaya pilotaj hatası neden oldu" yönündeki açıklamalardan rahatsızlık duyduğu da dile getirildi.

Şehit Yüzbaşı Çetin, yaklaşık 20 bin kişinin tekbir getirip 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Turgutlu uyuma askerine sahip çık', 'Turgutlu burada Tayyip nerede' sloganları arasında Turgutlu Belediyesi Şehitliği’nde toprağa verildi.