Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğe PKK’lı teröristlerce yapılan saldırı sonucu 8 vatan evladının şehit olup 16 askerin de yaralanmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Öztürk, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Türk milletinin başı sağ olsun. Teröre çözüm bulmak için tüm gücüyle çalışması gereken siyasilerin bir eli yağda bir eli balda İmralı Palas’ta lüks içinde yaşayan bebek katili Öcalan’a bel bağlamalarını şiddetle kınıyoruz. İmralı Palas’ta karşılayamadıkları talepleri 'Ev hapsiyle karşılayabilir miyiz?' önerileri, şehit aileleri ve gazilerle Türk halkını derinden üzmektedir."

Terörün çözümünde en önemli etkenlerden birinin adaletin tecelli etmesi olduğunu belirten Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunun yolu terör suçlarına idam cezası getirilerek başta eli kanlı bebek katili olmak üzere terör örgütünün lider kadrolarına idam cezasının uygulanmasıdır. Bu yapılmadığı sürece, nice liderler toplansa da kısır çekişme içerisinde vatan evlatlarını üzülerek de olsa şehit vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bazı televizyon kanallarında da terörü över nitelikteki konuşmaları da şiddetle kınıyoruz."



RÇ(İÖ/CK)