Çeşitli dönemlerde şehit veya gazi olan askerlerin çocukları Mehmetçik Vakfı’nın düzenlediği 10 gün sürecek olan gezisine katıldı. Ankara’dan başlayan, Afyonkarahisar’la devam eden gezinin bugünkü durağı ise Denizli’nin dünyaca ünlü turizm bölgesi Pamukkale oldu. 3 otobüs eşliğinde Pamukkale’ye gelen şehit ve gazi çocukları, suya girip, travartenlerin üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kafilenin başında bulunan Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü Emekli Albay Gürkan Akyüz, gezinin şehit ve gazi çocuklarının birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirterek, “10 gün süren bir gezi kapsamında şimdi Pamukkale’deyiz. Amacımız çocukların birbirleriyle kaynaşmasını ve bir tarih bilinci oluşmasını sağlamak. Bunun için Ankara’dan yola çıktıktan sonra Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’a geçtik. Önemli yerleri gezdik. Gezimize katılan 99 şehit ve gazi çocuğumuzla birlikte bugün turistik bir yer olan Pamukkale’yi geziyoruz. Çocuklarımız çok mutlu. Biz de onlar mutlu oldukça mutlu oluyoruz. Bundan sonra İzmir’e geçerek gezimizi burada tamamlayacağız” dedi.

Babası 1996 yılında şehit olan Diyarbakırlı Salih Karaman ise, geziye katılırken, “Nasıl olur?' diye düşünmüştük. Ancak gezdiğimiz yerler çok güzel. Buraya katılan tüm arkadaşlarla kardeş gibi olduk. Geziler çok eğlenceli geçiyor” dedi.

Babası 1993 yılında gazi olan Güllü Albar ise, tarihi önemi olan yerleri gezmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Geziye katılan 99 şehit ve gazi çocuğu daha sonra Pamukkale’de hatıra fotoğrafı çektirdi.



RÇ (İÖ/RT)