UEDAŞ tarafından Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’da bulunan kent temsilcileri, şehit ve gazi aileleri için dün akşam iftar yemeği düzenlendi. Yemeğin ardından konuşan UEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, geçen yıl da aynı yemekte şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldiklerini hatırlattı. Özdemir, "Bu sene de bu iftar yemeğinde buluşmak istemiştik. O arzumuz da yerine geldi. Bunu sizlerle yaşıyoruz. Ramazan ayının ülkemizde birlik ve huzur içinde kutlanmasını diliyorum. Pogramımıza katıldığınız için 'Hoş geldiniz' diyorum" dedi.

Yemeğe katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput da ramazan ayının İslam alemi için önemli bir ay olduğunu söyledi. Harput, "Bizi biz yapan, bizi bir araya getiren en önemli değerlerden birisi ramazan ayıdır. Ramazan ayı insanların bir araya gelmesi adına, kucaklaşması adına, sevgi, hoşgörü adına bütün bu güzel duyguların doruğa ulaştığı bir aydır. Dünyanın bir tarafında insanlar açlıktan ölmeye devam ediyor. Ülkemizde, bölgemizde, 'Dünyanın dört bir tarafında bizden yardım bekleyen insanlara yeterince ulaşabiliyor muyuz?' diye vicdanımıza sorma açısından önemli bir günü yaşıyoruz. Bugün de bunun güzel örneklerinden birisini görüyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin de yakınları burada. Bu atmosferin, birlik ve beraberliğin sonsuza kadar yaşamasını diliyorum" diye konuştu.

Yemeğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan da "Bu millet öyle bir millet ki sadece Anadolu’da değil, haksızlık, yoksulluk nerede varsa oralara elini uzatmış bir millet. Bu millet dünyanın her yerinde. Şehit ve gazi aileleri olarak bu milleti, millet yapan değerleri kanınızla canınızla ortak oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.



SB(FK/BT)