Şehit Uzman Onbaşı Uğur Saka için düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti ve CHP Gaziantep milletvekilleri, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılanlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı, terörü lanetledi. Cenaze törenine katılan yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu da dev bir Türk bayrağı açıp, temsili yoklama yaptı. Önce, 'Uğur Saka' diye bağıran öğrenciler, daha sonra hep birlikte 'Burada' diye gür sesle bağırdı.

SİLAH ARKADAŞLARI AĞLADI

Şehit Saka'nın cenaze töreninde gözyaşlarına boğulan anne Güldane Saka, "O mayını döşeyenin elleri kırılsın" diye feryat etti. Şehidin ablası Sema Saka ise tören için Tunceli'den gelen şehidin komutanı ve silah arkadaşlarına, "Biricik kardeşimi niye sağsalim getirmediniz?" diye sordu. Bu sırada şehidin silah arkadaşlarının ağladığı görüldü.

Şehit Saka'nın 1 yıllık eşi Seda Saka, 3 aylık çocuğu Ömür Dila'yı kucağına alıp, "Yavrum baban şehit oldu" diye ağıt yakıp gözyaşı döktü. Bir yakını da şehidin eşofmanını tabutun üzerine koydu.

Hurşit Camisi'nde kılanan namazın ardından şehit Uğur Saka'nın cenazesi, Nurdağı Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

ONLARI TERÖR AYIRDI

Tunceli'de teröristlerin döşediği mayına basarak şehit olan Uğur Saka, ardında ilginç bir aşk öyküsü de bıraktı. Saka'nın okuduğu lisede aşık olduğu Kürt kökenli Seda ile evlenmek istediği, ancak kızın ailesinin bu evliliğe karşı çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine şehit Saka'nın Seda'yı kaçırarak evlendiği, sonra da eşinin ailesiyle barıştığı belirtildi.



AK(OA/SS)