'Şehit uzman çavuşun cenazesi Düziçi'ne getirildi' başlıklı ilk haberimizde şehidin eşinin hamile olduğu yer almıştı. Bu bilginin yanlış olduğu ortaya çıktı. İlk haberin dikkate alınmayıp aşağıdaki haberin kullanılması ricasıyla.

-----------------


İbrahim EMÜL- Süleyman GÜZEL/DÜZİÇİ (Osmaniye), - ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde 15 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde toprağa verildi. Cenazede şehidin eşi Fatma Kurt, "Bir İbrahim değil onbinlerce İbrahim var orada. Hepsi eşleriyle nöbet bekliyor. Kimse kusura bakmasın toprağımızın bir parçasını dahi vermeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından 31 yaşındaki Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un cenazesi askeri uçakla Adana'ya gönderildi. Buradan ambulansla Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne ulaştırılan İbrahim Kurt'un cenazesi önce Kurtbeyoğlu Mahallesi'nde ağabeyi İsa Kurt'un oturduğu babaevine getirildi. Evli 2 çocuk babası olan şehit İbrahim Kurt'un annesi Zeynep Kurt, cenazenin evin önüne getirilmesi sırasında sinir krizi geçirdi.

"AĞLAMAYACAĞIM, HAİNLER SEVİNMESİN"

İbrahim Kurt'un cenazesi daha sonra evinden alınarak İrfanlı Camii'ne getirildi. Buradaki törene Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin eşi 2 çocuk annesi Fatma Kurt, "Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bir oğlum var, bir İbrahim'im daha yetişiyor. Buradan haykırıyorum gerekirse ben de askere gideceğim. Kanımın son damlasına kadar onların karşısında hazırım. Ekmek yedirmeyeceğim o şerefsizlere, hepsine lanet okuyorum. İnşallah bu işin sonu gelecek. Bir İbrahim değil binlerce onbinlerce İbrahim var orada. Hepsi eşleriyle nöbet bekliyor. Kimse kusura bakmasın toprağımızın bir parçasını dahi vermeyeceğiz. Benim eşim timde birinciydi, kalleşçe vurdular onu" dedi.

Fatma Kurt ile şehidin annesi Zeynep Kurt, tabuta sarılıp fotoğrafını öptü. Kalabalık ise sık sık, 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. İl Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazını kıldırdı. Ardından şehidin cenazesi tekbirler getirilerek götürüldüğü Haydarkaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un bazı yakınları baygınlık geçirirken, şehidin çocukları 6 yaşındaki Metin ile 3 yaşındaki Bengisu ise cenaze törenine getirilmedi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un babasının 2 yıl önce vefat ettiği 8 kardeşin en küçüğü olduğu da belirtildi.