İstanbul'da görevliyken, geçici görevle Afganistan'a gönderilen Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu, eşi Arzu ve çocukları 6 yaşındaki Emirhan ile 1 yaşındaki Azra'yı, memleketi Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi'ne bıraktı. 16 Mart günü Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen halikopterde 11 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun cenazesi, 21 Mart günü Erzurum'da 20 bin kişinin katıldığı törenle Karskapı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bugün, Arzu Vurucu, çocukları Emirhan ve Azra, kayınvalidesi Meryem, kayınbiraderi Sinan, babası Mehmet Bingöl ile birlikte, cuma namazı öncesi şehit eşinin mezarını ziyaret etti. Şehit Önay Vurucu'nun mezarı başında, eşi Arzu ve annesi Meryem'in gözyaşları sel oldu. İlk yaş gününü kutlayamayan Azra, babasının şehit olmadan önce Afganistan'dan gönderdiği oyuncak bebekle mezarlığa geldi. Emirhan ise babası gibi asker olacağını söyledi. Mezarlıktaki çiçekleri avucunun içine alarak koklayan Arzu Vurucu, "Yiğidim dediğin gibi dik duracağız" dedi.

Mehmet Bingöl, damadı Önay Vurucu'nun Afganistan'a giderken, "Şehit olacağım" dediğini söyleyerek, "Kızım Arzu'ya vasiyet olarak 'Ben şehit düşeceğim. Sizden isteğim, dik durun. Oğlum Emirhan'a Haziran'da çök güzel bir sünnet yaptırın' demişti. Şehit haberini alınca yıkıldım. Kendisi damadımdı ama evladım gibi seviyordum. Biz de dik durup, torunuma da en iyi şekilde sünnet yaptıracağız" diye konuştu.

Öte yandan Şehit Aileleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Hatem Tetik, Konya ve Sivas'tan sonra en çok şehit veren Erzurum'un, Önay Vurucu ile birlikte 423'üncü şehidini verdiğini söyledi.