Şehit Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın cenazesi, saat 12.00 sıralarında Cevdetiye Merkez Camii gasilhanesinden alınarak Karataş Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerindeki iki katlı baba evine getirildi. Ablası Selma Tosunoğlu ile annesi Emine Dağlı şehit cenazesini asker selamı vererek karşıladı. Bir süre evin önünde cenaze aracında bekletilen şehit cenazesi, yakınlarının helalleşmesinin ardından yeniden Cevdetiye Merkez Camii'ne getirildi.

'DİKKAT ET DEMİŞTİM'

Şehidin babası Mustafa, ağabeyleri Murat, Abdullah ve Celal Dağlı, şehidin tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. Gözyaşı döken ağabeyi Celal Dağlı, "Kardeşim en çok benimle dertleşirdi. Onunla biraz konuşmak istiyorum" dedikten sonra tabutun üzerindeki fotoğrafı eline alıp bakarak, "Kardeşim sana o kadar 'Dikkat et' dedim. Ama olmadı. Evlenmeden şehit oldun" diyerek ağladı.

KARDEŞLERİ YERE OTURDU

Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze namazına, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ve Adalet Bakan Yardımcısı Veysel Kaynak ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, çok sayıda asker ve bürokratın yanı sıra yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Protokol mensupları şehidin annesi Emine ve babası Mustafa Dağlı ile birlikte en öndeki sandalyede otururken, şehidin ağabeyleri Murat, Abdullah ve Celal Dağlı ile ablası Selma Tosunoğlu, protokolün önünde yere oturdu.

SİLAH ARKADAŞLARI TAŞIDI

Osmaniye Müftü Vekili Behçet Bilgin'in kıldırdığı namazından sonra tören mangasındaki askerlerin omuzlarına alınan şehit cenazesi, camiye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan Cevdetiye Belde Mezarlığı'na götürülürken, tabutu törene katılan şehidin sivil kıyafetli silah arkadaşları ve hemşehrisi olan askerler omuzladı. Çoğunluğu uzman çavuş olan yaklaşık 30 kişilik grup tabutu taşırken, törene katılanlar, 'Ahmetler ölmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

'O AĞLAMAMIZI İSTEMEDİ'

Şehit cenazesi toprağa verildikten sonra, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, şehidin tabutuna sarılı bayrağı öperek şehidin babası Mustafa Dağlı'ya verdi. Şehit babası ve kardeşleri de bayrağı öperek teslim aldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Veysel Kaynak da şehidin annesi Emine Dağlı'nın elini öperek çerçeveli fotoğrafını teslim etti. Oğlunun fotoğrafını alan Emine Dağlı, "Benim oğlum ölmedi. Hala yaşıyor" diye konuştu. Boynuna şehidin künyesini takan ablası Selma Tosunoğlu da annesi Emine Dağlı'yı, "Anne sakın ağlama, metanetli ol. O bizim ağlamamızı istemedi" diye uyardı.



İE(BY/SS)