Şırnak'ın Uludure İlçesi'nde Gülyazı Köyü'ndeki bir programda güvenlik önlemi alacak askerleri taşıyan minibüsün dün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 10'u asker 11 kişi yaralandı. Kazanın ardından şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere askeri uçakla Afyonkarahisar'a getirildi. Havalimanındaki askeri törenin ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Sinanpaşa'daki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi, gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin annesi Nurgül Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan, Türk bayrağına sarılı tabut eve getirildiği sırada fenalık geçirdi. Ceyhan'ın tabutuna son kez dokunmak isteyen yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehidin oğlu 4 aylık Kemal Altan da yakınları tarafından tabutun yanına götürüldü. Bir süre tabuta dokunan Kemal bebek, daha sonra yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Şehidin cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Paşa Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Parti'li Halil Ürün, CHP'li Ahmet Toptaş, MHP'li Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, askeri erkân, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehidin babası Kemal Ceyhan, annesi Nurgül Ceyhan, eşi Hatice Ceyhan, ağabeyi Hüseyin Ceyhan, kız kardeşi Fatma Cengiz, eniştesi Mehmet Cengiz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı.

TABUTA SARILDILAR

Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın cenazesi, öğle namazından sonra kılınan namazın ardından omuzlara alınarak Sinanpaşa Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe götürülmek istendi. Ancak bu sırada tabuta sarılan şehidin annesi Nurgül Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan, uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne ve eş, askeri görevliler ile yakınları tarafından sakinleştirildi. Tören boyunca sürekli ağlayan, elindeki bayrağı öpen şehidin eniştesi Mehmet Cengiz'in, "Şehidim, 'Ancak bayrakla gelirim' diyordun. Sözünü tuttun ve bayrakla geldin" sözleri, tören alanındakileri duygulandırdı.

TERÖR LANETLENDİ

Evli ve 1 çocuk babası Altan Ceyhan'ın cenazesi, törenin ardından top arabasına konularak mezarlığa götürüldü. Top arabasının arkasında yürüyen kalabalık, yine slogan atarak teröre lanet yağdırdı. Uzman Çavuş Ceyhan'ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.