Şehit Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki Cuma Karadavut'un görev yaptığı Ankara'dan eşi Melek ve kızları 10 yaşında İrem ve 5 yaşında Dilara'yı da yanına alıp, 20 gün önce geçici görevle Tunceli'ye gittiği belirlendi. Tunceli'ye gitmeden önce memleketi Yenifakılı İlçesi'ne gelerek, annesi Döndü, 6 kardeşi, akraba ve arkadaşları ile hasret giderdiği ifade edildi. Tunceli'de görevi sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Karadavut'un acı haberi, dün akşam saatlerinde Yenifakılı İlçesi'ndeki ailesine verildi. Eşi Melek tarafından şehit haberinin verilmesi üzerine anne Döndü ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit askerin babası Hamza Karadavut'un yıllar önce öldüğü belirtildi.

Bu sabah saatlerinden itibaren şehit evi ile Yenifakılı İlçesi'ndeki ev ve işyerlerine bayraklar asıldı. Şehit Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un ağabeyi Ercan Karadavut, kardeşinin 20 gün önce izne geldiğini ancak, hiç evde durmadığını anlattı. Karadavut, "Arkadaşlarımla görüşüp, hasret gidereceğim' deyince, kendisiyle fazla görüşemedik. Sürekli arkadaşları ile vakit geçirdi. Keşke gelmeseydi, doyamadık kardeşimize" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit haberini duyan yakınları ve ilçe sakinleri, taziye için Karadavut ailesinin evine akın etti. Bu sırada şehit evinin önünde bir ambulans hazır bekletildi. Şehit Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un cenazesi bugün öğle saatlerinde Yenifakılı İlçesi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılması bekleniyor.



HG(AY/İD)