Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde askerleri taşıyan minibüsün virajı alamayarak uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın cenazesi bugün Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla Çorum'a getirildi. Evli ve 2 aylık 'Nil Karin' adlı bir kız bebek babası olan şehit Ali Doğan'ın cenazesi, önce kent merkezindeki Hacı Bektaş Veli Vakfı'na getirildi. Burada helallik alınıp tören yapılmasının ardından şehit Uzman Çavuş Doğan'ın cenazesi, evlerinin bulunduğu merkeze bağlı Karakeçili Köyü Akdam Mahallesi'ne götürüldü.

Köyde düzenlenen törene Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İhsan Özkes, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İl Jandarma Garnizon Komutan vekili Binbaşı Ahmet Altun, şehit yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Buradaki törende gözyaşları sel olup aktı. Eşi Gülbahar Doğan, şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başında sinir krizi geçirdi. Gülbahar Doğan "Beni bırakıp nereye gittin Alim" diyerek feryat etti.

Şehidin babası Arap Doğan ile annesi Gökşen Doğan sinir krizleri geçirip güçlükle ayakta durdu. Ailenin gözyaşı ve feryatları yürekleri dağladı. "Alim, Alim" diye gözyaşı döken anne Gökşen Doğan, "Yaktın beni oğlum" diye ağıt yaktı.

Kuaförlük yaparken vatani görevi için askere giden ve tezkere bırakarak uzman çavuş kadrosu ile TSK'ya katılan şehit Ali Doğan'ın 2.5 yıl önce Gülbahar Doğan ile evlendiği ve yaklaşık 3 ay öncede Şırnak'a atandığı belirtildi.

Şehit cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.



DHA(İS/AAA)