Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen askeri törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, AK Parti Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ile çok sayıda askeri yetkili, şehit yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte yaklaşk 2 bin kişi katıldı.

Cenaze töreninde şehidin babası Mustafa Kurak, Bakan Yılmaz ve Vali Saran’ın destekleri ile güçlükle ayakta durabilirken, şehidin annesi Meryem Kurak'ın da cenaze töreni boyunca çok üzgün olduğu görüldü. Binlerce Malatyalı'nın katıldığı cenaze töreninde şehidin öz geçmişinin okunması ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu tören mangasının omuzlarında top arabasına konuldu.

Askeri bando eşliğinde bekar olan şehidin cenazesi, kalabalıkla birlikte şehitliğe götürüldü. Bu sırada tekbir getirildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın son yolculuğuna uğurlanmasının ardından Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafı Bakan Yılmaz tarafından baba Mustafa Kurak’a teslim edildi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı cenazene törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel de çelenk gönderdi.