Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın cenazesi, sabah saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan askeri törenle alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracına konulduğu sırada tedavi için hastaneye gelen çok sayıda vatandaş da terörü lanetledi.

Şehit Üsteğmen Şarlak'ın cenazesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde ulaşmadan önce binlerce Manavgatlı sabah saatlerinde evin etrafında toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Şehit Jandarma Üsteğmen Şarlak'a son görevini yapmak için bekleyen ilçe sakinlerinin hüzünlü bekleyişini, şehit annesi emekli matematik öğretmeni Gülderen Şarlak'ın, oğlunun cenazesini karşılamak için evinden çıkarken söylediği, "Ne ayılıp bayılacağım. Kime nasip olur. Düğün alayı bu" sözleri dağıttı. Bu yıl iki düğün birden yaptıklarını, önce kızı Çiğdem Özüdüz'ü evlendirdiğini ve ardından bugün oğlunun 'düğününü' yaptığını belirten anne Gülderen Şarlak, kendisinin yeniden eve çıkartmak isteyen yanındakilere, "Bak mahalleye, bu düğüne herkes davetli" dedi.

Bu sırada 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan genç kızların yanına giden ve onların elini sıkan Gülderen Şarlak, "İyiyim. Çok iyiyim. Medarı iftiharımız var. Üzülmem" dedi ve kendisini takip eden kameralara dönerek, memleketin bir karış toprağının dahi verilmemesini istedi.

KÜNYESİNİ GÖĞSÜNDE TAŞIDI

Şehit oğlunun askerlik künyesiyle birlikte bir fotoğrafını göğsünde taşıyan anne Gülderen Şarlak, oğlunun bayrağa sarılı tabutu evin önüne geldiği zaman gözyaşlarına hakim olamayan baba Uğur Şarlak'a "Ağlamak yok" dedi ve oğlunun tabutunu defalarca okşadı.

Şehidin yakın arkadaşı Mustafa Özer'in koluna giren ve evlerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Külliye Camii'ne yürüyeceğini belirten anne Gülderen Şarlak bir araca binmeye ikna olmadı. Anne Gülderen Şarlak, şehit oğlunun fotoğrafını taşıyan Özer'le birlikte bir süre yürüdükten sonra cenaze aracına bindirildi. Bu sırada Antalya- Alanya karayolunun bir şeridi ulaşıma kapatıldı. Cenaze, kalabalık arasında güçlükle ilçenin en büyük camisi Külliye'ye getirildi.

BİR DEMET KIRMIZI KARANFİL

Şehit Jandarma Üsteğmen Şarlak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından musalla taşına konuldu. Yanına şehit Üsteğmen'in fotoğrafı yerleştirildi ve tabutunun üzerine bir demet kırmızı karanfil bırakıldı. Üsteğmen Şarlak'ın şehit olduğu haberi ilk önce kendisine verilen yakın arkadaşı Tansel Pilavcı, cenazenin başında arkadaşının fotoğrafını öptü.

Oğlunun tabutuna bakan giyim mağazası sahibi baba Uğur Şarlak gözyaşlarına hakim olamazken, kameralara dönerek, "PKK uzantıları Meclis'ten çıksınlar. Defolsunlar, istemiyoruz. Onların hiçbirisini istemiyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 1970'li yıllarda Milli Türk Talebe Birliği'nin gerçekleştirdiği Çemberlitaş mitinginde beraber olduklarını, dava arkadaşları olduklarını anlatan acılı baba Uğur Şarlak, "Bizi de onurlandırmanızı istiyorum" dedi.

BÜLENT ARINÇ'A SİTEM

Cami avlusunda anne Gülderen Şarlak ise dün evinin önüne taziyeye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendilerini ziyaretin ardından yerel bir gazeteye giderek yıldönümü pastası kesmesine sitemde bulundu. Gülderen Şarlak, "Sevgili Arınç, yaş pasta yiyene kadar acı kahvemi içseydi. Dindar bu değil. Ben şehit annesi oldum. Ben cennete gideceğim. Ama onlar gidemeyecek. Bu dünya malı bu dünyada kalır" dedi. BDP'yi de eleştiren Gülderen Şarlaklak, "Sevgili eş başkanlar Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak bizim sayemizde karnınıza ekmek girdi. Senin emekliliğini ben ödüyorum. Senin ekmeğini ben veriyorum. Benim vergimden karnın doydu. Yeşilova, Derecik'te benim kanım var. Haydi bir toprak iste ne yapıyorum? Sizin mi sesiniz çıkar bundan sonra şehit ailelerinin mi? Her bir subayın yanına bir anne vereceğim. O subayın önüne biz çıkacağız ki PKK bana ateş etsin, benim subayım da onu vursun. Biz çocuğumuzu gömmeye gelmedik. Bu kaçıncı şehit. Dün acaba hangi kartelin eroini geçti sınırdan" diye konuştu.

ORGENERAL KALYONCU: MERAK ETME

Manavgat Külliye Camii'ndeki cenaze törenine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da katıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte camiye gelen Orgeneral Kalyoncu, şehit annesi Gülderen Şarlak'a sarıldı, başsağlığı diledi. Anne Şarlak, Orgeneral Kalyoncu'ya, "Bundan sonra bu topraklar size emanet. Kanımı yerde bırakma" dedi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu ise şehit annesine, "Merak etme o topraklarda biz varız. O nedenle kanın yerde kalmayacak" karşılığını verdi.

ONBİNLER UĞURLADI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu'nun yanında törene Vali Altıparmak başta olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç, CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile birlikte protokol üyeleri tam kadro katıldı.

Manavgat'taki şehit cenazesi için Manavgat ve çevre ilçelerden 20 binin üzerinde insan son görevini yapmak için camiye akın etti. Külliye Camii'nin etrafındaki apartmanlarının balkonlarına Türk bayrakları asılırken, balkonlarda ve teraslarda bile cenaze namazı için saf tutuldu. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında kadın ve erkek karışık saf tuttu.

Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın cenazesi, camideki törenin ardından Hisarlı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

EB(SU/ESM)