Askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na getirilen şehit teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesi, burada Kütahya Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak, daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Siner Mahallesi'ne götürüldü. Tarım ailesine ait evin önüne getirilen şehit teğmenin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başında yakınları dua okuyup gözyaşı döktü.

HEPİMİZİ YÜCELTTİ, KENDİNİ SİPER ETTİ

Şehit teğmenin annesi Nevin Tarım oğlunun tabutuna sarılarak, "Dalyan gibi oğlum bu tabuna nasıl sığdı? Bir çıksa da şu tabuttan şuraya bir dikilse, herkes hayranlıkla onu seyrederdi. Açın, fotoğrafına herkes hayranlıkla baksın. Ahmet'im cennete gidecek Ahmet'im. Hepimizi yüceltti, köyünü yüceltti, Türkiye'yi yükseltti. Kendini siper etti, siz yükselin dedi. Annesine hasret gitti Ahmet'im aylardır görmüyordum onu. Yüzünü görmezsem inanmıyorum belki de bu tabuttaki Ahmet'im değildir. Bu açıp bakalım bir göreyim oğlumu" diye konuştu.

Acılı anneyi Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile bir kadın astsubay sakinleştirmeye çalıştı. Şehit teğmenin 4 aylık hamile eşi Neslihan Tarım da eşinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesi daha sonra Kütahya kent merkezindeki Ulu Camii bahçesine getirildi. İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu, MHP Milletvekili Alim Işık, 1'inci Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Mehmet Şanver, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Bursa Garnizon Komutanı Jandarma Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Kara Tuğgeneral Veli Yıldırım, şehit teğmen Ahmet Tarım'ın Çanakkale'de görev yapan ağabeyi Astsubay Kıdemli Başçavuş Levent Tarım, Alanya'da taşımacılık işi yapan diğer ağabeyi Bülent Tarım, annesi Nevin Tarım, eşi Neslihan Tarım, yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehidin görev yaptığı Hatay'dan gelen 2 teğmen arkadaşı da cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit teğmen Ahmet Tarım'ın tabutu askerlerin omuzunda taşınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıp tekbir getirdiler.

Şehit teğmenin cenazesi daha sonra Siner Mahallesi'ne götürülerek 10 yıl önce vefat eden babası Osman Tarım'ın mezarının yanında gözyaşları içinde toprağa verildi.