Eskişehir Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi bölümü mezunu şehit onbaşı Tolga Taştan'ın Osmangazi ilçesi Soğukkuyu mahallesi Menekşe sokakta bulunan evi Türk bayrakları ile donatıldı. Patlama sonrası gittikleri Afyon’dan Bursa’ya dönen şehidin ailesi taziyeleri kabul ediyor. Bir otomobil fabrikasında çalışan ve emekli olmaya hazırlanan şehit babası Ali Taştan, taziyeye gelen asker arkadaşı Turgay Lakırdak'ın boynuna sarılarak ağladı.

Patlamayı televizyondan öğrendiğini söyleyen Ali Taştan,  “Oğlum olay günü sabahı beni telefonla aradı. İyi olduğunu ve cephanelikte temizlik yaptığını söyledi. Olayı duyar duymaz telefona sarılıp, oğlumu aradım ancak ulaşamadım” dedi.

5 GÜN ÖNCE ORAYA GİTMİŞTİ

İçine büyük şüphe düştüğünü ve ertesi sabah eşi ve iki çocuğunu yanına alarak hemen

Afyonkarahisar'a hareket ettiğini anlatan Ali Taştan, “Hiçbir yetkiliden oğlumum sağ ya da şehit olduğu haberini alamadım. Daha sonra şehit olduğunu öğrendim, Bursa'ya döndüm. Oğluma ne olduğunu uzun süre öğrenememek beni üzdü. Tolga, 5 gün önce oraya gitmişti. Cephanelikte 4 kişi bilinçli askerdi, diğerlerinin hepsi acemi. Olayın nasıl olduğunu anlayamıyorum" diye konuştu.

Tolga Taştan'ın cenazesinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bursa Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.