Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan polis memurları Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kırcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdillan, Şeyhmus Karakut için Malatya Erhaç Havaalanı’nda tören düzenlendi. Törene, şehit yakınları ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Vasip Şahin, 2'nci Ordu Komutanı Orgeral Galip Mendi, Malatya Milletvekilleri ile çok sayıda askeri erkan ve polis müdürleri katıldı. Şehit polislerin Türk bayraklarına sarılı cenazelerinin tören alanına getirilmesiyle birlikte ailelerin feryatları yükseldi. Bazı şehit yakınları tabutların başına koşarak bir süre gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

HAİNLER ER YA DA GEÇ SİLAH BIRAKACAK

Şehit polislerin özgeçmişlerin okunmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şunları şöyledi:

“Hain emelleri olan bedbahlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular, şerefleriyle yaşadılar, şerefleriyle şehit oldular. Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er ya da geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar.” 

Bakanın konuşmasının ardından şehit cenazeleri sırayla memleketlerine gönderilmeleri için uçak ve helikopterlere konuldu. Bu sırada da şehit yakınları tabutları bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit polislerin silah arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Şehit polislerden Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı elinde Türk Bayrağı ile basın mensuplarına yaptığı açıklamada sitem dolu duygularına aktardı. Şehit polis memuru Samet Kırcalı’nın Özel Hareket polisi olmak istediği, ancak eşinin izin vermemesi nedeniyle çevik kuvvet polisi olduğu öğrenildi. Şehit eşi Duygu Kırcalı, ‘Ağlamıyorum’ diyerek, eşinin 12 yıllık aşkı olduğunu ve lisede tanıştıklarını söyledi. 1.5 yıldır evli olduklarını ifade eden Kırcalı, "Bu son olsun. İzmir’de aynı lisede aynı masayı paylaştık. Bakın şu saçlarım bembeyaz oldu. Bir günlük karısı olacağım dedim oldum. Yazın en başköşeye yazın bunu. İzmir’in şehidi var. Özel Harekattan vazgeçirttim, dağlara çıkmasına kıyamadım. Çevik kuvvet canımı yaktı, zırhlı arabaya bindirmediler. İşsiz kaldı Başbakan’a söyleyin mecbur kaldı polis oldu" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de şehit eşinin yanına gelerek taziyelerini bildirdi.

 

CÖ(MP/AAA)