Antalya'da 19 Temmuz 2006'da 5 polisin hayatını kaybettiği helikopter kazasında şehit olan Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can'ın öğretmen eşi Serpil Can, görevli olduğu Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, okul müdürü C.E. ve çocuk gelişimi bölüm şefi N.D'nin kendisine mobbing (psikolojik baskı) uyguladığı iddiasıyla 8 Haziran 2011'da Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti.

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonrası müdüre ve şefe iftira attığı gerekçesiyle Can'a 6 Nisan 2012 tarihinde kınama cezası verildi. Cezanın ardından farklı bir okula atanan Serpil Can'ın kardeşi Durmuş Yücel, ablasının haklı olduğu olayda suçlandığını iddia ederek, karara tepki gösterdi. Yücel, Serpil Can'ın Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk İlköğretim Okulu'na tayin edildiğini belirten valilik onaylı atama kararının kocasının şehit olduğu 19 Temmuz günü yapıldığını ve kararın durdurulması amacıyla Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını kaydetti.

Serpil Can'ın Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 4 yıldır okul öncesi eğitim öğretmeni olarak görev yaptığını aktaran Yücel, okul müdürü C.E. ve çocuk gelişimi bölüm şefi N.D'nin ablasına uyguladıkları psikolojik baskıyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Okul müdürü, öğretmenlerin çalışma koşulları ve saatlerindeki değişiklikleri, Ş.B. adlı öğretmeni kayırarak onun isteği doğrultusunda yapıyor. Ablam öğrenciler için oyuncak talep ettiği zaman, maddi sıkıntıdan bahsedilirken, bakanlık tarafından yasaklandığı halde sınıfa kamera taktırılıyor. Müdür, ders sırasında sınıfa girerek dolapları kurcalayıp, dersin akışını bozuyor. Ablam, C.E. okula müdür olarak atanmadan önce C.E'nin eşi N.E ile birlikte çalışıyordu ve aralarında sorun yaşanmıştı. C.E. okula müdür olarak görevlendirilince yaşanan sorunlar buraya kadar geldi."

Durmuş Yücel, "Ablamın haksız yere başka bir okulda görevlendirilmesi nedeniyle morali çok bozuk. Sağlığı bozulduğu için 10 gün rapor aldı. Bu kararın değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Okul Müdürü C.E. ise bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.



TY(SU/AAA)