Gaziantepli, 8 çocuklu ailenin 5'nci evladı olan şehit polis Ertuğrul Polat'ın cenazesi bu sabah Adli Tıp Morgu'ndan alınarak 'Helallik alınmak' üzere Mücahitler Mahallesi Gülevler Apartmanı'ndaki evinin önüne getirildi. Burada şehit polis için duaların okunması ardından cenaze Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Bağbaşı Köyü'ne götürüldü.

Köy meydanında yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazına, kalbinden by-pass ameliyatı olan ve 10 gün önce şehit oğlu tarafından hastanede ziyaret edilen emekli bekçi Hüseyin Polat da sedye ile getirildi. Uzman hekim kontrolünde geldiği cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken baba Hüseyin Polat'ı polis olan diğer 2 oğlundan Ergün Polat, "Ağlama baba, köpekleri, şerefsizleri sevindirme. Daha binlerce Ertuğrul gelecek. Ahmet'i, Mehmet'i gelecek. Benim kardeşim öperken gördüm, gülüyordu daha" diye konuştu. Oğlunun tabutuna kapanıp ağlayan baba Hüseyin Polat sedyenin üzerinde en önde saf tutarak cenaze namazı kıldı.

"KARAGÖZLÜM SANA ÖLÜM YAKIŞMADI"

Şehit polisin geçen temmuz ayında evlendiği hamile öğretmen eşi Ümmü Gülsüm Polat, kadın polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Güçlükle ayakta duran Polat, "Karagözlüm, sana ölüm yakışmadı. Onu nasıl toprağa vereceksiniz? Karagözlüm nereye gitti? 10 günü kalmıştı oralardan kurtulmaya" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ve tekbirler eşliğinde köy mezarlığında, bir süre önce ölen annesinin yanında toprağa verildi.

Cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bucak, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

8 Temmuz 2012'de Ümmü Gülsüm Polat ile yaşamını birleştiren Şehit Ertuğrul Polat'ın burada eşiyle oynadığı 'Harmandalı' uzun süre konuklar tarafından alkışlanmış ve konuşulmuştu. Polat'ın 3 yıl önce girdiği sınavda Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde memur olma hakkını kazandığı, ancak kendisinin polisliği tercih ettiği, 10 gün önce Hatay'a tayini çıktığı, taşınma hazırlıkları yaptığı ifade edildi.



AK,ZG(OA/İD)