Adana ile Mersin arasında ulaşım sağlayan D-400 karayolunda 28 Ekim 2011'de meydana gelen olayda, Özel Çağ Üniversitesi İşletme Bölümü hazırlık sınıfında okuyan, evli ve 1 çocuk annesi Rabia Rana Çelik, 01 ARU 60 plakalı otomobiliyle okula gitmek için yola çıktı. Karayolunun 18'inci kilometresine gelince polislerin radar kontrolü yaptığını ve aşırı hızla radara yakalandığını fark eden Çelik, ödevini okula yetiştirmek için yoluna devam etmek istedi. Çelik, bu sırada ellerini havaya kaldırıp kendisini durdurmak isteyen trafik polisi Recep Önder'e çarptı. Yaralı polis Önder, olay yerine çağrılan 122 Acil Servis ambulansıyla kaldırıldığı hastanede öldü.

25 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Kazanın ardından yakalanıp, tutuklanan Rabia Rana Çelik, 'bilinçli taksirle trafik polisine çarparak ölümüne neden olduğu' iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Geçen hafta sonuçlanan davada mahkeme heyeti, sanık Rabia Rana Çelik'i, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da suçun 'bilinçli taksir' olduğuna hükmedip, yarı oranında artırım yaparak, cezayı 6 yıla çıkardı. Mahkeme heyeti, sanığın sabıkasız olmasından dolayı indirim yaparak cezayı 5 yılla sonuçlandırıp, tahliye kararı verdi.

'ÖLDÜREN DEĞİL, ÖLEN SUÇLU'

Şehit polisin eşi Meliha Önder, sanık Rabia Rana Çelik'e verilen cezayı az bulup, tepki gösterdi. Eşinin ölümüyle çocukları 19 yaşındaki Gülşah Nur ve 14 yaşındaki Hakan Melih ile birlikte yıkıldığını, çok zor günler geçirdiklerini dile getiren Meliha Önder, "Eşimin ölümünden sonra 100'den fazla kişi evimize gelip, davadan vazgeçmemiz için baskı yaptı. Ama ben şikayetimden vazgeçmedim. İki çocuğum babasız kaldı. Öldüren değil, ölen suçlu çıktı. Bu karara itiraz edeceğiz ve olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

Şehit polisin kızı 19 yaşındaki Gülşah Nur Önder ise, olay günü polislerin kendisini dershaneden alıp, hastaneye götürülüşünü unumatadığını gözyaşlarıyla anlatıp, "Şaka gibi karar çıktı. Biz 10 yıldan fazla ceza beklerken, mahkeme 5 yıl ceza verip, serbest bıraktı. Bizi babasız bırakan kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu kararla ikinci kez yıkıldık. Acımız ikiyi katlandı" diye konuştu.



FK(OA/COŞ)