Evli ve 1 çocuk babası 8 yıllık polis memuru şehit Mehmet Çolak'ın bugün cenazesi Başkent Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan alınıp baba evine getirildi. Yunus timlerinde görevli iken şehit olan Çolak'ın cenazesinin kortejine yine motorize ekip olan Yunus Timleri öncülük etti. Cenazenin geldiğini gören Çolak'ın, kendisi gibi polis kardeşi Hakan Çolak, babası Ahmet Necati Çolak'a sarılıp, gözyaşlarına hakim olamadı. Duanın ardından cenaze, defnedileceği Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Beldesi'ndeki Rahmet Camii önüne getirildi.

ACILI ANNE: ''İKİ OĞLUM VARDI, BİRİNİ DEVLETE VERDİM''

Şehit Mehmet Çolak'ın cenazesinin Rahmet Camii önüne getirildiği sırada annesi Selma Çolak, ''Şehit getirdim köyümüze, şefaati hepimize dokunsun.  Evlat acısı tattırmasın size. O kadar zor ki, çok zor. Annem ciğerimi yaktın. Boşuna getirmedim yavrularımı. İki oğlum vardı, birini devlete verdim. Oğlum, canım kuzum, hakkını helal et yavrum'' dedi. 

POLİS KARDEŞTEN SAYGI NÖBETİ 

Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde Çevik Kuvvet polisi olan kardeşi Hakan Çolak, kep giyip, ağabeyinin tabutu başında bir süre saygı nöbeti tuttu. Ağlamamak için kendini zor tuttuğu gözlenen Çolak'a, yakınları tabutun başından ayrılması için telkinde bulundu. Çolak, saygı nöbetinin ardından uzun süre ağabeyinin tabutuna sarıldı.

ŞEHİT EŞİNDEN GÖZYAŞI 

Bu sırada annesi Selma, kardeşi Derya ve şehit eşi sınıf öğretmeni Elif Çolak, tabutun başına geldi. Elif Çolak, ''Aşkım, ben sana hakkımı helal ettim. Sen de bana hakkını helal et Mehmedim'' deyip gözyaşları içinde tabuta sarıldı.  Anne Selma Çolak da, oğlunun fotoğrafını öpüp, okşadı.

ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İçişleri Bakanı Yardımcısı Osman Güneş, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Hüseyin Üzülmez, Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şehidin Antalya'da Yunus Timi'ndeki mesai arkadaşları, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Çolak'ın cenazesi kılınan namazın ardından Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yakınları, 2 yıldır Antalya'da görev yapan 8 yıllık polis memuru Çolak'ın,  Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra işsiz kaldığı için polisliği tercih ettiğini belirtildi. 

Aynı saldırıda şehit olan polislerden Konyalı Abdullah Bülbül'ün cenazesi dün Hüyük İlçesi'ne bağlı Suludere Köyü'nde, Mustafa Kılıç'ın cenazesi ise memleketi Burdur'da toprağa verildi.



HD(İA/AAA)