Mardin'in Derik İlçesi'nde dün yola döşenen el yapımı mayının, polis aracı geçtiği sırada patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Yasin Kaya için bugün Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Derviş Kara, askeri ve sivil yetkililer ile kurum amirleri, ilçe kaymakamları, polis mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Kaya'nın özgeçmişinin okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan ve kendisi de Şırnak Uludereli olan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Aziz şehidim, senin onur ve gururla yürüdüğün bu şehitlik yolu, bir patika değil, vatan, millet, şeref, namus, bayrak ve ezan uğrunda, serden geçenlerin yürüdüğü bir anayoldur. Sen ilk şehidimiz olmadığın gibi son şehidimiz de değilsin. Kısaca şehitlik zincirinin mübarek halkalarından birisin" dedi.

Konuşmaların ardından Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dualar okundu. Daha sonra şehitin cenazesi önce ambulansla Mardin Havaalanı'na, buradan da tarifeli uçakla Ankara'ya gönderildi.

Öte yandan, saldırıda yaralanan ve Mardin Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen polis memuru Mümin Tekin de törene katılarak mesai arkadaşını uğurladı. Bir ara fenalaşan Tekin'i arkadaşları teseli etmeye çalıştı.

Yaralı polislerden Ankara'ya gönderilerek tedavi altına alınan Erdem Sökmen (29) ve Gencer Bebe'nin (28) durumlarının iyi olduğu bildirildi.



AA,NG(GG/COŞ)