Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Başpolis Kadir Can için Antalya'daki Muratpaşa Camii'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Antalya'nın en büyük camisinin avlusu, şehidin cenaze namazı için doldu, taştı. Cenaze töreninde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çelenk gönderdiği cenaze törenine, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, şehit polis Can'ın mesai arkadaşları, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polisin cenazesi saat 11.00 sıralarında cami avlusuna getirildi. Şehit polis Can'ı cami avlusunda Antalya'da birlikte görev yaptığı Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis arkadaşları selamlayarak karşıladı. Şehit polisin mesai arkadaşları sırayla arkadaşlarının tabutu başında saygı nöbeti tuttu.

Şehit başpolis Kadir Can'ın ev kadını olan eşi Ayşe, kızı Gökçe ve oğlu Ömer babalarının cenaze namazının kılındığı camiye birlikte geldi. Şehit başpolis Can'ın çocukları cenaze törenine boyunlarında Türk Bayrağı ve başlarında Özel Harekat polislerinin yeşil bereleriyle katıldı. Gökçe Can ayakta durmakta zorlanırken, Ömer annesi Ayşe Can'ın yanından hiç ayrılmadı.

ACIMIZ BÜYÜK AMA ONURLUYUZ

Ağlamayacağına söz veren, yanında ağlayanları teselliye çalışan şehit eşi Ayşe Can, "Acımız büyük ama onurluyuz" dedi. Ayşe Can, taziye için cami avlusunda yanına gelenlere "Kokladım. Mis gibi melekler gibi kokuyordu. O ölmedi şehit oldu" dedi. Yanında oturan oğlunun elinin tutarak, çocuklarını da babaları gibi yetiştireceğini söyleyen Ayşe Can, "Yakışıklıydı. Bayrağı açtılar gördüm. Daha da yakışıklı görünüyordu" diyerek, eşiyle son karşılaştığı anı yakınlarına anlattı.

PKK'YA LANET

Muratpaşa Camii avlusunun dolup taştığı cenaze töreninde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehit başpolis Kadir Can'ın cenazesi omuzlara alındı. İzdihamdan tören mangası şehit polisin cenazesini alamadı. Şehit polisin tabutuna vatandaşlar ve Özel Harekat polisleri omuz verdi. Kadir Can'ın cenazesi tekbir sesleri ve terör örgütü PKK'ya lanet sloganları arasında defnedilmek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı Polis Şehitliği'ne götürülmek üzere tören arabasına bindirildi.

ŞIRNAK GÖREVİ, HAZİRANDA SONA ERECEKTİ

1991 yılında mesleğe başlayan başpolis Kadir Can, Iğdır, Edirne, Adıyaman'da çalıştı. 2002 ve 2010 yılları arasında Antalya'da görev yapan Kadir Can, iki yıl önce yapılan sınavla başpolis rütbesini taktı ve aynı yıl temmuz ayında Şırnak'a tayin oldu. Can, 'şark görevi' Şırnak'a ailesini götürmedi. Eşi Ayşe Can ve çocukları Gökçe ve Ömer, şehit başpolisin kayınpederi Selahattin Şahin'le Antalya'da kaldı. Kadir Can'ın Şırnak'taki görevi, Haziran ayında sona erecekti.



Emre BAYLAN- Soner KOCAER/ANTALYA,