Şehidin cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen resmi tören sonrası cenaze aracı ile memleketi Kızılcahamam'a getirildi. 6 yıllık polis memuru 30 yaşındaki Zekeriya Yurdakul'un cenaze töreninde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek, Salih Kapusuz, Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, TBMM Sağlık Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, polisler, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde şehit polisin, Kuran Kursu hocası olan eşi Günnur sakinleştirici iğneyle ayakta durmaya çalışırken, 5 aylık kızı Elif Zühre getirilmedi.

İkindi üzeri Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından şehit polis Zekeriya Yurdakul'un cenazesi mezarlığa götürülmek üzere cenaze aracına konulunca, törene katılanlar tepki gösterdi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende şehidin tabutu cenaze aracından indirildi, tekbir ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde omuzlarda taşınarak mezarlığa götürüldü ve toprağa verildi.

Şehit polis Zekeriya Yurdakul'un ilk görev yerinin İstanbul olduğu, bir yıl önce Mardin'e tayininin çıktığı, ancak eşinin hamile olması nedeniyle bu tayinini bir yıl ertelettiği öğrenildi.