Kendisi gibi Özel Harekâtçı polis olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekli olan babası Ramazan Erdoğan'ın görev yaptığı Adana'da 1 Ocak 1988'de doğan şehit Mustafa Erdoğan, 2009 yılında İstanbul'da göreve başladı. 3 yılllık polis olan bekar Mustafa Erdoğan'ın kendi isteğiyle 8 ay önce Şırnak'a gittiği öğrenildi.

BABA ACI HABERİ BOĞAZLIYAN'DA ALDI

İstanbul Başakşehir'de 7 yıldır oturduğu öğrenilen emekli polis baba Ramazan Erdoğan'a oğlunun şehit olduğu haberi misafir olarak gittiği büyük oğlu Muhammet Erdoğan'ın Boğazlıyan'daki evinde iletildi. Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, şehit babasının evinin bulunduğu Dereçepni Köyü Muhtarı Ahmet Alparslan'a haber verdi. Muhtar Alparslan da acı haberi baba Erdoğan'a iletti. Şehit polisin Boğazlıyan'da oturan ağabeyi Muhammet Erdoğan'ın TOKİ konutlarındaki evine Türk bayrağı asıldı.

VATAN SAĞ OLSUN

Acılı baba Ramazan Erdoğan, oğlunun cenazesini almak üzere Boğazlıyan'da oturan büyük oğlu Muhammet ile birlikte dün akşam emniyete ait araçla Ankara'ya, ardından uçakla Diyarbakır'a gitti. Baba Erdoğan, emniyet tarafından tahsis edilen araca binerken, "başın sağolsun" diyen vatandaşlara, "Vatan sağolsun" demekle yetindi.

Şehit polisin ev kadını olan ve İstanbul'da oturan annesi Tuğba Erdoğan da acı haber üzerine yakınlarıyla birlikte Boğazlıyan'a geldi. Şehit polisin operasyona gitmeden önce annesini arayıp, "Anne hakkını helal et, ben şehit olmaya gidiyorum" dediği öğrenildi. Anne Erdoğan'ın ise oğlunun bu sözlerine kızıp, "böyle şeyler söyleme" dediği ifade edildi.

Şehit polisin amcası Hanifi Erdoğan'ın da halen İstanbul'da Terörle Mücadele Şubesi'nde polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit polis Mustafa Erdoğan 3 kardeşi bulunduğu, küçüğü olan kız kardeşi Şeyma Erdoğan Ertuğrul ile ağabeyi Muhammet Erdoğan'ın evli oldukları öğrenildi. Muhammet Erdoğan'ın ise Boğazlıyan'da minibüsüyle yolcu taşıdığı belirtildi.

Boğazlıyan'da kardeşleri ile amca çocukları bulunan şehit Erdoğan'ın köydeki mezarı da hazırlandı. Şehit polis Erdoğan'ın baba ocağı Boğazlıyan'ın Dereçepni Köyü'nde yarın öğlen namazına müteakip toprağa verilecek. Boğazlıyan'daki TOKİ konutları ile birlikte Dereçepni Köyü'ndeki evlere Türk bayrakları asıldı.



AB(AY/AAA)