Arama çalışmaları sonunda Akdeniz'in derinliklerinde uçağın enkazında cesetleri bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un naşları Malatya'ya getirilecek. Şehit pilotlar için yarın ilk tören şehitlerin son olarak havalandıkları 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yapılacak. Saat 10.30’da başlayacak törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bazı bakan ve milletvekilleri ile üst düzey askeri personel katılacak.

7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki askeri törenin ardından Malatyalı olan şehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan, Malatya Şehir Mezarlığı’nda cuma namazının ardından şehitlikte son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşı ise toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürülecek.

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın baba evinde taziye çadırı kurulurken, çok sayıda ziyaretçi eve gelerek aileye taziyelerini sunuyor. Dün acı haberle birlikte fenalaşan şehidin 7 aylık hamile eşi Nihal Ertan’ın ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Beydağı Devlet Hastanesi’nde kadın doğum servisinde gözlem altında tutulan Nihal Ertan'ın eşinin cenaze törenine doktor nezaretinde katılması bekleniyor.

Oğlu Gökhan Ertan’ın şehit olduğu haberini alınca rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan baba Ali Ertan’ın ise eve getirildi.


MP(MP/ESM)