2002 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 2 yıl pilotaj eğitimi alan 31 yaşındaki pilot yüzbaşı Ümit Özer, ilk olarak 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, ardından da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 pilotu olarak görev yaptı. 2011 yılında da Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan akrobasi timi Türk Yıldızları'na katıldı. İlk gösterisini 18 Mart'ta Çanakkale'deki şehitleri anma töreninde gerçekleştirmeye hazırlanan pilot yüzbaşı Ümit Özer, eğitim uçuşu için dün üs komutanlığından NF-5 A tipi uçakla hareket etti. Uçak, saat 12.00 sıralarında üs komutanlığına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki TÜMOSAN traktör fabrikasının boş arazisine belirlenemeyen nedenle düştü. Tel örgüleri koparıp yaklaşık 500 metre sürüklenen uçak fabrika binasına yaklaşık 300 metre kala parçalandı. Pilot Özer de şehit oldu. 

Konya'da Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü'nde şehir plancısı olarak çalışan 26 yaşındaki Setenay Özer ile evli olan şehit pilot yüzbaşı Özer, 17 gün önce dünyaya gelen ve Canberk adını koydukları bebeğini yetim bıraktı.

3'ÜNCÜ HAVA ÜS KOMUTANLIĞI'NDA SON GÖREV

Şehit Pilot Özer'in, cenazesi bugün Konya Askeri Hastanesi'nden alınıp görev yaptığı 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Basına kapalı olarak gerçekleşen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, şehidin ailesi, çalışma arkadaşları katıldı. 1993 yılında kurulan Türk Yıldızları'nın ilk şehiti olan pilot yüzbaşı Ümit Özer'in cenazesi, törenin ardın uçakla memleketi Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne gönderildi.

 

MKY,HD(İA/AAA)