Şehit Uzman Çavuş Sercan Öztürk için Kocatepe Camisi'nde bugün ikindi üzeri cenaze töreni düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı katıldı.

Kılınan namazın ardından şehidin babası Ertan Öztürk ve kardeşi 19 yaşındaki Can, şehidin tabutuna sarılırken, Başbakan Yardımcısı Atalay kendilerini teskin etmeye çalıştı. Şehit babası Ertan Öztürk, "İki paşam daha var, onlar da vatana feda olsun" derken, anne Güler Öztürk, "Allah belalarını versin teröristlerin, ağlamayacağız, onları sevindirmeyeceğiz. Terörün de, teröristinde Allah belasını versin" diye haykırdı.

Daha sonra cenaze araçlarına konularak aile ve protokolün önünden geçirilen şehit Öztürk'ün naaşının ardından anne, baba ve kardeşi gözyaşı dökmeden alkış ve el sallayarak uğurlarken, yakınları da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarını attı.

Şehit Uzman Çavuş Sercan Öztürk, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.