Muşlu olan 22 yaşındaki bekar İsa Sayın'ın cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından Mersin'e getirildi. Sayın'ın cenazesi bir süre Mersin Devlet Hastanesi'nde bekletildikten sonra, ailesinin yaşadığı Mevlana Mahallesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesiyle aile fertleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik almasının ardından şehit, Muğdat Camii'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet Ali Sayın, annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, aile fertleri, yakınları ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde 6 çocuk annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın ve kardeşi Yusuf Sayın güçlükle ayakta durdu.

KADIN MİLLETVEKİLİ DE SAF TUTTU

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, şehidin babası Mehmet Ali Sayın ve dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakından ilgilendi. Tümgeneral Sezer Bostancı, günün birlik günü olduğunu söyledi. AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, dede Sayın'ın elini öperek teselli etmeye çalıştı.

Terhisine 1 ay kaldığı belirtilen şehidin cenazesi, Muğdat Camii'nde ikindi vakti kılınırken, Milletvekili Çiğdem Ökten de protokol üyeleri ile birlikte saf tuttu. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Ökten, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın'ın yanından bir an olsun ayrılmadı.

Kılınan cenaze namazının ardından İsa Sayın'ın cenazesi götürüldüğü Güneykent Yalınayak Mezarlığı'nda toprağa verildi.



ME(AŞ/OA/COŞ)