27 yıl yaşadıkları İstanbul Pendik'ten Türk Telekom'da çalışan eşi İsmail Emer'in tayini nedeniyle Adana'ya gelen Tülay Emer, taşındıktan 15 gün sonra oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Şehit Abdullah Aydın Emer, Adana Şehitliği'nde toprağa verildi. Evlat acısıyla perişan olan Tülay Emer, oğlundan yadigar kalan 'Fikri' adlı muhabbet kuşu ve Beşiktaş formasıyla sık sık oğlunun mezarını ziyaret etti. Şehit Abdullah Aydın Emer, toprağa verildikten 1,5 yıl sonra baba İsmail Emer, emekli oldu.

Şehit babası, 2009'un sonlarına doğru uzun yıllar yaşadığı İstanbul'a yerleşme kararı aldı, eşi Tülay Emer'i de beraberinde götürdü. Ancak şehit annesi İstanbul'da bir kaç gün kalıp, Adana'da döndü.

Bir yıl kadar önce Adana 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açan Tülay Emer, şöyle konuşmuştu:

"İstanbul'a gittiğimde oğlumu yalnız bırakmış gibi hissettim. Ondan ayrı kalmaya dayanamadım. Adana'ya döndüm. Oğlum rüyalarıma giriyor. Eşimin Adana'ya dönmesini istedim. Ama o kabul etmedi. Ben oğlum için her şeyden vazgeçmeye hazırım. Eşim İstanbul'a dönmemi istedi, ama kabul etmedim. Boşanma davası açtım. Eşim de evini ayırıp, İstanbul'a taşındı. Ben burada oğlumla, anılarıyla birlikteyim. Şehit oğlumun cebinden çıkan sigara ve çakmağını dahi hiç bir şeye değişmem. Oğlumun cebinden çıkan son sigarasını, çakmağını, hatta çocukken oynadığı bilyelerini bile saklıyorum. Oğlum askere giderken, ben ona kına yaktım. O zaman elindeki Türk Bayrağı'nı bana vererek, 'Ben gelene kadar bu bayrağı indirme' dedi. O bayrağı hala indirmedim, indirmeyeceğim. İstanbul'a gidip, yaşamak eşimin tercihiyse, ona diyeceğim bir şey yok. Her bayramda oğlumun çok sevdiği kuşuyla mezarını ziyaret ediyorum. Öpmeye bile kıyamadığım oğlumun mezar taşını okşuyorum, soğuk mermerleri öperek, teselli buluyorum."

Tülay Emer'in açtığı boşanma davası sonuçlandı. Şehit annesi, İsmail Emer'le resmi olarak da yollarını ayırdı ve kızlık soy ismini alıp, Tülay Yaşar oldu.