Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı eteklerinde bulunan Pınarbaşı Mevkii'nde nöbet tutan koruculardan 32 yaşındaki Yunus Cin, nöbet dönüşü, teröristlerin yola döşediği mayına basması sonucu meydana gelen patlamada şehit olmuştu. Evli ve 3 çocuk babası şehit korucu Yunus Cin için bugün Taktik Jandarma alay Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Şırnak Vali Vekilli Yasin Tikdağ, Tümgeneral İlhan Buluk, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Tayip Eroğlu, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Uslu, Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluş amirleri, şehidin yakınları ve arkadaşları katıldı.

Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen resmi tören ardından ilçe merkezinde bulunan Ulu Camii'ne getirilen şehit Yunus Cin için burada cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra aralarında Kaymakam İhsan Selim Baydaş'ın da bulunduğu yetkililer, şehit korucu Yunus Cin'in cenazesini, cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı.

Cenaze aracı ile konvoy eşliğinde merkez asri mezarlığına getirilen şehit korucu Yunus Cin'in cenazesi, dualarla toprağa verildi. Defin sırasında Şırnak Vali Vekili Tikdağ, Kaymakam Baydaş ve askeri yetkililer, kürekle şehit korucunun mezarına toprak örttü.



EB(GG/İD)