Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Uzman Onbaşı Ersan Sancı'nın cenazesi Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan cenaze arabasına konularak Ladik ilçesi Akpınar Mahallesi'ndeki babaocağına getirildi. Burada anne Gülcan Sancı, tabutun başında bekleyen askere sarılarak, "Oğlumun öcünü alın" dedi. Türk bayraklarıyla süslenen evin önüne götürülen cenaze daha sonra ilçe meydanına getirildi. Burada düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  Vali Vekili Hasan Özhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ANNENİN BAKAN KILIÇ'TAN İSTEĞİ

Anne Gülcan Sancı ile baba Metin Sancı'yı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç teselli ederek taziye dileklerinde bulundu. Bu sırada anne Sancı, Bakan Kılıç'a, "Asker bir sürü, 3 yavrumu daha büyütüyorum. Sevindirmeyin çapulçuları. Kahrolsunlar, devlet sağolsun. Öcünü yerde bırakmayın yavrum. Asker biter mi ? Şemdinli'yi yıkın başlarına. Gururla gitti yavrum, dimdik gitti, dimdik geldi. Türkiye'ye, askerime bir şey yapamazlar" diyerek ağladı.

OĞLUNUN UZMAN ONBAŞI ARKADAŞINA SARILDI

3 erkek çocuğu daha bulunan baba Metin  Sancı ise oğlunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek vedalaştı. İlçe merkezindeki binalar Türk bayraklarıyla donatıldı. İkindi namazının ardından kılının cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Akpınar Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Bu sırada anne Gülcan Sancı, şehitin Bolu'da aynı evde birlikte kaldıkları arkadaşı Uzman Onbaşı Olgun Gülmez'e sarılarak gözyaşı döktü.