Ankara'da yapılan kimlik tespitinin ardından askeri uçakla Trabzon'a getirilen şehidin naaşı törenle karşılandı. Törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, mülki ve askeri erkan ile şehit askerin yakınları katıldı. 

AĞLAMAK YOK, DAĞDAKİLER GÜLMESİN

Askeri uçakla Trabzon'a gelen ağabey Habip Karakaşoğlu, kardeşinin tabutunun uçaktan indirilişi sırasında gözyaşlarına boğuldu. Yanında bulunan dayısı Eyüp Köse ise, “Ağlama. Niye ağlıyorsun? Ağlayarak kahpeleri güldürüyorsun. Ağlamak yok. Dağdakiler gülmesin” diye uyarıda bulundu. Habip Karakaşoğlu, arkasından defalarca "Kahpeler gülmesin" diyen dayısına dönerek, “Burada yapma mecliste yap mecliste" diye bağırdı.

Törenin ardından şehit er İdris Karakaşoğlu’nun cenazesi ambulansla Bayburt’un Akşar beldesine gönderildi. Trabzon Valisi Recep kızılcık ve protokol, şehit yakınlarını  taziyelerini sunarak uğurladı.

6 AYLIK BEBEĞİ VAR

Yıllık iznini kullandıktan sonra birliğine katılmak için görev yerine dönerken şehit olan 9 aylık asker İdris Karakaşoğlu’nun, 1,5 yıl önce Sevda Karakaşoğlu ile evlendiği ve 6 aylık Elanur adında bir kızının bulunduğu öğrenildi. Şehit er Karakaşoğlu, Bayburt'un Akşar beldesinde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.