İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl nisan ayında Karabağlar Yeşillik Caddesi'nde çıkan ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği yangına müdahale sırasında şehit olan itfaiye eri Ozan Avşar'ın adını, görev yaptığı Yeniçamlık İtfaiye Grubu'na verdi. 'Yeniçamlık Şehit Er Ozan Avşar İtfaiye Grubu'nda düzenlenen anma töreninde, vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Şehit erin çok sayıda mesai arkadaşıyla bir araya gelen babası Salim Avşar, gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı. Şehit babası, "Bir yıldır zaman geçmiyor. Acılarımızı bir kez daha hep birlikte yaşıyoruz. Silahlı Kuvvetler formasından sonra itfaiyeci forması benim şiarım oldu. Sizlere baktıkça oğlumu hatırlıyorum. Oğlumun ismini buraya verenlere teşekkür ederim. Allah sizi korusun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ise şehit er Ozan Avşar'ı ölümsüzleştirmek için adını görev yerine verdiklerini belirtti. Barandır, şair Mithat Cemal Kuntay'ın `Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizelerini hatırlatarak şöyle konuştu:

"İster sınırda, ister yurt hizmeti uğrunda ölünen bir toprak varsa, orası vatandır. Ozan, efendiliği, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle bizlere rehber olacaktır. Onun maneviyatı daima üstümüzde olacaktır. İtfaiyecilik her zaman gerektirdiği dayanışma içinde, birlik ve beraberlikle şehit olmacasına, fedakarca çalışmanın bir örneği olarak ebediyen aramızda yaşacak. Ruhu şad olsun, himmeti üzerimizde olsun."