Askeri yetkililer dün akşam saatlernde Merkez Şahinbey İlçesi Türkmenler Mahallesi Salih Tanış Caddesi'nde otuan Gaziantep'teki şehit babası Cuma Özdemir'e acı haberi verdi. Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir'in şehit olduğunu öğrenen yakınları eve akın ederken eve yaklaşık 50 metre ileride bulunan Emine Ulusoy İlköğretim Okulu bahçesinde dün akşam yapılan Kürtçe şarkıların söylendiği ve halay çekildiği düğünde havai fişek gösterisi yapmalarına tepki gösterdi.

Şehit Özdemir’in yakınları ve bir grup mahalle sakini düğünün yapıldığı okul bahçesine giderek duruma tepki gösterince tartışma başladı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İki taraf birbirlerine sandalye ve sopalarla saldırırken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri, iki tarafı kısa sürede ayırarak düğünü sona erdirdi. Şehit yakınlarını olay yerinde uzaklaştıran polis ekipleri, iki tarafın arasına polis ekip otomobilleriyle barikat oluşturdu, takviye çevik kuvvet ekipleri göndererek gerginliğin büyümesini önledi.

Düğün sahipleri tarafta beklerken, şehit yakınları tarafta, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan attı. Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Bir süre bekleyen taraflar bir süre sonra dağıldı.



ZG(AÖ/İD)