Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde mayın patlaması ve ardından çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın cenazesi uçakla Hatay Havaalanı'na, oradan helikopterle İskenderun Şükrü Katatlı Kışlasına getirildi. Gültepe Mahallesi'ndeki baba ocağına ambulansla son kez getirilen şehit Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın cenazesi aynı ambulansla içerisinde eşiyle birlikte cenaze töreninin yapılacağı Kaptan Mehmet Paşa Camiine götürüldü.

ŞEHİDİN KÜNYESİ EŞİNİN BOYNUNDA

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın 3 aylık hamile eşi Berivan Suay ambulanstan kadın askerlerin yardımıyla inebildi. Askerlerin omzunda Türk bayrağına sarılı tabutunun cami avlusuna taşınması sırasında, boynunda şehit eşinin künyesiyle dikkat çeken Berivan Suay, "Ne olur bırakma. Bırakma beni ne olur gel, yalan desinler" diyerek feryat etti. Anne Perihan Suay ise fenalık geçirdi.

 ŞEHİT BABASI 'BEN BİR EVLAT DEĞİL, KENDİMİ DE YETİŞTİRDİM

Kaptan Mehmet Paşa Cami'sindeki cenaze törenine Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Milletvekili Şefik Çirkin, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında saf tutmak üzere gelen Şehit babası Reşit Suay, "Evladımı şehit verdim vatanıma milletime, Hür olsun vatanım. Ben bir değil bir evlat daha yetiştirdim, kendimi yetişirdim. Allah PKK denen kahrolasıcalar yürüyemesinler" diye göz yaşı döktü.

Bu arada Şehidin kız kardeşleri, yakınları ve eşi al bayrağa sarılı tabuta sarılarak okşadılar. Şehidin cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, cemaatten helallik aldı ve şehitliğin peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu söyledi.

TOP ARABASINA BİNİP BİRLİKTE GİTMEK İSTEDİ

Cenaze töreninin ardından yine askerlerin omuzlarında taşınan şehidin tabutu arkasında yürüyen üç aylık hamile eşi Berivan Suay "Bende taşıyayım seni Aşkım. Nasıl bırakacaksın bizi bebeğimizle nasıl" diyerek ağıt yaktı. Şehidin tabutu top arabasına konulurken de, eşi Berivan yanına çıkıp beraber gitmek istedi. Beraber gidemeyeceği söylendiğinde ise, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Daha sonra protokol eşliğinde yürüyen Berivan Suay, üzerinde taşınan askeri aracın top namlusundan tutarak yürüyüşü bitkin bir şekilde tamamladı. Bu arada trafiğe kapatılan Şehit Pamir Caddesi'nin kaldırımlarını dolduran İskenderunlular alkış tuttu. Daha sonra Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın cenazesi İskenderun Şehitliğinde göz yaşları arasında toprağa verildi.

 

UA (SÜ/RT)