Şırnak’taki Cudi Dağı’nda teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, yaralı arkadaşlarını kurtarmaya giden Özel Harekat polisi 33 yaşındaki Cihat Akkaya şehit düştü. Şırnak’taki toplu törenin ardından İzmir’e getirilen şehit Akkaya’nın cenazesi, ilk olarak Bornova İlçesi’ndeki babaocağının önünden geçirildi. Ardından Gaziemir İlçesi’ndeki evinin önünden son kez geçirildi.

Burada cenazeyi lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya, kızı 12 yaşındaki Aybüke Akkaya ve kayınpederi Kamil Alan, diğer yakınlarıyla üzerlerine giydikleri şehit Akkaya’nın üniformasıyla karşıladı. Bu sırada kayınvalide Meral Alan da, silah arkadaşının ardından gözyaşı döken bir Özel Harekat Polisi’ne sarılarak, “Damadım da sizin gibi çok yakışıklıydı. Kızımı onun için verdim. Hepinize kurban olayım” dedi.

Kardeşi Caner Akkaya'nın da çalıştığı Libya’daki olaylar nedeniyle ülkeye geri döndüğü öğrenilen şehit polis Cihat Akkaya’nın cenazesi daha sonra, geçen hafta Kabil’de düşen helikopterde şehit olan Üsteğmen Murat Yıldız’a da son görevin yerine getirildiği Gülhane Camisi’ne götürüldü.

Polis mangası tarafından omuzlarda taşınıp musalla taşına konan tabutu gören şehit kızı Aybüke Akkaya ve diğer yakınları, ağıt yakıp gözyaşı döktü. Bu sırada tabutun başına şehit eşinin üniforsanı giyerek gelen Deniz Akkaya, “Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerefsizleri sevindirmeyin” diye haykırdı. Deniz Akkaya kızı Aybüke'ye de, “Anneciğim ağlama. Ağlama kuzum. Sevindirme kimseyi” dedi.



TY(İÖ/AAA)