4 yıllık uzman çavuş olan ve ilk olarak memleketi Konya'da görev yaptıktan sonra geçen yıl Şırnak'a tayin olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Bayram Tekin'in cenazesi bugün Konya Askeri Hastanesi Morgu'ndan alınıp, merkez Karatay İlçesi Mengene Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Ambulanstan alınan Tekin'in cenazesi omuzlarda evin içine alındı. Burada ailesi tabuta sarılarak şehit Tekin'e veda etti. Ardından dua edilip Tekin'in cenazesi tekrar ambulansa alınıp, jandarma eskortu eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi.

'ASLANLAR GİBİ ÇARPIŞTI'

Şehitin babası Servet, annesi Fadime, eşi Gülay Tekin, kardeşi Çanakkale'de görev yapan 8 yıllık Uzman Çavuş Ali Tekin ve diğer kardeşleri tabuta sarılıp vedalaştı. Ardından tören alanında kendilerine ayrılan alana geçen ve 1.5 yaşında Altay adında oğlu olan Gülay Tekin, şehit eşinin fotoğrafını eline alıp, onun aslanlar gibi çarpıştığını belirterek, ''Aslanlar gibi oğlu var. Bir damla gözyaşı yok. Güldürmeyeceğim sizi. Arkasında aslanlar gibi evladı var. Yıkılmayacağım. Ağlayıp, onları güldürmeyeceğim. O çok cesurdu. Vatan sağolsun, aslanlar gibi çarpıştı. Onun aslanlar gibi evladı var. Arkasından o geliyor. Aynı ona benziyor'' dedi.

''AĞLAMA ANNE, GÜLDÜRME ONLARI''

Şehit eşi Gülay Tekin, yanına oturup ağlayan annesi Fadime Tekin'e, ''Ağlama anne, güldürme onları'' dedi. Ardından annesi Fadime ve babası Servet Tekin'in ellerini sıkı sıkı tutup teselli etmeye çalıştı. 

''ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK''

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, şehit ailesine taziyede bulundu. Bu sırada şehit annesi Fadime Tekin'in elini öpen Albay Yaşin, ''Şehidimiz, daha önce benim görev yaptığım taburda, şehit oldu. Allahın izniyle şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Sakın ola, ağlamayın, onları sevindirmeyin'' dedi. 

'OĞLUMDA ASKER OLACAK'

Şehit Tekin'in otomobilde bekletilen oğlu Altay Tekin, askeri törenden önce annesi Gülay Tekin'in yanına getirildi. Ağlayan oğlunu bağrına basan Gülay Tekin, ''Oğlum da asker olacak. Arslanlar gibi babası gibi asker olacak'' diye konuştu.

Cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Mehmet Sağlam, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri erkan ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. 

Cenaze namazının ardından şehit Bayram Tekin'in cenazesi top arabasına konduktan sonra askeri bando eşliğinde Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Tekin'in oğlu Altay Tekin de akrabalarının kucağında cenazenin arkasından mezarlığa kadar götürüldü. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde şehitliğe getirilen Tekin'in cenazesi, toprağa verildi. 

  

MKY,HD(İA/AAA)