Şehit er Uğur Sağdıç'ın cenazesi, askeri kargo uçağıyla Tokat Havaalanı'na getirildi. Sağdıç'ın yakınları tarafından karşılanan cenaze, Turhal Belediyesi cenaze aracına koyularak ilçeye götürüldü. Uğur Sağdıç'ın cenazesi, helallik alınması için Gündoğdu mahallesinde yaşayan dedesi Hamza Sağdıç'ın evinin önüne getirildi. Cenazeyi gören şehidin babası Yılmaz Sağdıç ve annesi Yeter Sağdıç, gözyaşlarını tutamadı. Şehidin yakınları ise cenaze aracına çıkarak tabuta sarılmak istedi.

CEMEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Cenaze daha sonra aynı mahallede bulunan Yavşanlı Cemevi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Turhal Kaymakam vekili Nuri Özder, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEDE SAĞDIÇ'TAN BDP'Lİ VEKİLLERE TEPKİ

Burada şehidin dedesi Hamza Sağdıç, PKK'lı teröristlerle ile kucaklaşan BDP'li milletvekillerine tepkisini dile getirdi. Sağdıç, "Sadece PKK besliyoruz milletvekillerinin içinde. Onlara niye benim hakkımı veriyorsunuz, vermeyin onlara hakkımı. 5 bin, 7 bin aylık alıyorlar. Bunu vuranın sırtına sarıldı o milletvekilleri. Dünya duysun bunları" dedi. Burada baba Yılmaz ve anne Yeter Sağdıç, oğlunun fotoğraflarını öperek gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet meydanına getirildi.

CENAZE NAMAZI MEYDANDA KILINDI

Buradaki törene Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Aslan, CHP Milletvekilleri Orhan Düzgün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Tokat Garnizon ve Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Ali Özkara, belediye başkanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak cenaze namazını kıldırdı. Konuşmanın yapılmadığı törenin ardından cenaze aracına koyulan şehir Er Uğur Sağdıç, Yavşanlı mahallesinde bulunan mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

YA BU KANI DURDURUN, YA MİLLET DURDURUCAK

Bu arada cenaze namazının yapıldığı Cumhuriyet meydanına Ülkü Ocakları tarafından asılan pankartta şu ifadelere yer verildi:

"Ne zaman ki kararlı, kesin bir yol izlenir, tespit sağlam yapılır, yapılan da gizlenir çok sürmez bu çakallar bir ayda temizlenir. Ah ulan ah sizdeki fırsat bizde olacak. Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak"