Van'ın Gürpınar İlçesi Elaçmaz Köyü'nde PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek, ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gece şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş'ın evine ateş düştü. Askerliğinin bitmesine 28 gün kala şehit düşen Akbaş'ın ailesi ikinci şehit acısıyla yıkıldı. Ümit Akbaş'ın amcası Savaş Akbaş'ın da 2005 yılında Şırnak'ta şehit olduğu öğrenildi.

DAVUL ZURNAYLA ARKADAŞLARININ OMUZUNDA ASKERE UĞURLANMIŞTI

Şehit Akbaş'ın evi ve evin bulunduğu sokak arkadaşları tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Akbaş için askere giderken uğurlama töreni yapılmış. Askere davul zurnalarla arkadaşlarının omuzlarında uğurlanan Akbaş'ın oldukça neşeli olduğu dikkat çekti.

Şehidin cenazesini bekleyen acılı dede Lütfü Akbaş, "Biz büyük bir devletiz. Bizim ordumuz isterse, 20 dakikada, 3 günde bu şeyi kaldırır. Her gün şehidimiz oluyor. Bunu devletimizin, büyüklerimizin duyması lazım. Başbakan'ın da duyması lazım. 'Analar ağlamasın' diyor. Analar her gün ağlıyor. Babalar, dedeler de ağlıyor" dedi. Akbaş'ın anne ve babası oğullarının cenazesini teslim almak için Van'a giderken ailesi ve yakınları evinin önünde şehidin İstanbul'a gönderilen cenazesini bekliyor. Cenaze yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitiği'nde toprağa verilecek.