Antalya'da tabancayla havaya ateş açtığı akaryakıt istasyonunda, kendisini ikna etmek isteyen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı vuran ve gözaltında kaldığı gece boyunca susma hakkını kullanacağını söyleyerek sadece "SSK emeklisiyim" diyen Celal Gökçe'nin polis müdürünü şehit ettiğinden, savcılığa gidinceye kadar haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Ankara doğumlu Gökçe'nin Bolu'nun Mengen İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, Antalya'da şehit ettiği polis müdürünün sorumluluk bölgesi olan Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi. 10 yıl önce eşi Gönül Gökçe'den boşandığı ortaya çıkan Celal Gökçe'nin akaryakıt istasyonuna geldikten sonra, "Depoyu doldurun, 100 liralık akaryakıt koyun" dediği, ardından da arabasını hareket ettirdiği bildirildi. Pompacıların otomobilin tamponuna vurarak kendisini ikaz etmesenin ardından silahını çıkaran Gökçe'nin, önce görevlileri tehdit ettiği, ardından da, "Bana a.... k........ polislerini çağırın" dediği ifadelere geçti. Gökçe'nin bir ara benzin pompasına silahını dayadığı ve istasyonu havaya uçarmakla tehdit ettiği belirtildi.

Olayın ardından 5'i polis memuru 19 kişinin ifadesi alınırken, yapılan araştırmada Celal Gökçe'nin bugüne kadar sadece 5 kez trafik cezası aldığı, sabıkasının bulunmadığı belirlendi.

Saldırganın tabancasında ise sadece 2 mermisinin olduğu ortaya çıktı. İlk mermiyi korkutmak için Müdür Gökcan'ın ayaklarına doğru sıkan saldırganın ikinci mermiyi koltuk altından kalbine doğru ateşlediği tespit edildi. Gökçe'nin evinde ve otomobilinde yapılan aramada da başka bir mermi veya suç unsuruna rastlanmadığı açıklandı. Ayrıca Gökçe'nin yapılan kan testinde de alkole rastlanmadı. 


SK(SU/AAA)