Törene şehit İlçe Emniyet Müdürü Gökcan'ın polis memuru eşi Gürhan Gökcan, çocukları 16 yaşındaki Gizem Gökcan, 8 yaşındaki Gökalp Gökcan, mesai arkadaşlarıyla birlikte Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya İl Emniyet Müdür Vekli Oğuz Oral Aydın başta olak üzere idari ve askeri erkan katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahim törene çelenk gönderdi.

41 yaşında şehit düşen İlçe Emniyet Müdürü Gökcan'ın eşi Gürhan Gökcan, törene arkadaşlarının kolları arasında geldi. Eşi gibi polis olan ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli Gürhan Gökcan'ın yürümekte zorluk çektiği görülürken, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi, katafalka yerleştirildi. Şehit polisin çocukları ise annelerinin arkasından tören alanına geldi.

OĞLU HIÇKIRARAK AĞLADI

Gökcan çiftinin oğulları Gökalp, uzun süre annesine sarılıp ağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Gürhan Gökcan, mesai arkadaşlarının desteğiyle ayağa kalktı. Gökalp'ın hıçkırarak ağlarken İstiklal Marşı'nı okuması tören alanında bulunan herkesi duygulandırdı.

'UĞRUNA ÖLDÜĞÜ DEĞERLERİ YAŞATACAĞIZ'

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdür Vekili Aydın, Uğur Gökcan'ın vatan bekasını, huzurunu ve güvenini sağlamak için gittiği görevde şehit düştüğünü belirterek, Türk milletine başsağlığı diledi. Aydın, "Görevini layıkıyla yapmaya çalışan Uğur Gökcan vahim bir olay sonucunda şehit oldu. Onu yaşatmaya çalışacağız ve unutmayacağız. Biz uğrunda öldüğü değerleri her zaman yaşatacağız. Şehidimiz yüreğimizde başımız her zaman dik olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Uğur Gökcan'ın cenazesi İl Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu duanın ardından cenaze arabasına kondu. Bu sırada Gökcan'ın mesai arkadaları tabutuna dokunarak ağladı.

KÜTAHYA'DA DEFNEDİLECEK

Şehit Polis Müdürü Uğur Gökcan'ın cenazesi defin aracıyla havalimanına götürüldü. Çok sayıda ekip otosunun ve motosikletli timlerin siren çalarak eşlik ettiği cenaze, Antalya Havalimanı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle memleketi Kütahya'ya uğurlandı. Gökcan, Kütahya'da Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

SOL KOLTUK ALTINDAN VURULDU

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, dün saat 15.00 sıralarında Liman Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonundan para ödemeden benzin almaya çalışan eli tabancalı 50 yaşındaki işçi emeklisi Celal Gökçe’yi ikna etmek istemiş, rehin alınmak istenen Müdür Gökcan ile saldırgan arasında yaşanan boğuşmada sol koltuk altından vurularak yaralanmıştı. Hastaneye götürülen Gökcan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Gözaltına alınan Celal Gökçe'nin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu ise sürüyor.