Şehit Ali Gaffar Okkan’ın kabrine her yıl olduğu gibi erken saatlerde gelen Zerrin Okkan, eşinin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı. Diyarbakır’daki 18 okuldan toplam 87 öğrenci ile Ali Gaffar Okkan Polis Okulu''ndan çok sayıda polis adayının da katıldığı anma töreni öncesinde Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Diyarbakır’dan gelen öğrenciler başta olmak üzere anmaya katılanlara, üzerinde 'Hendek Belediyesi-Diyarbakır' yazan atkı hediye etti. 

'TÜM İDARECİLER YAŞAMINI İRDELEMELİ'

Anma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali İnci, arkadaşı olan Gaffar Okkan'ın ölümünün ardından ona duyulan sevginin büyüklüğünün görüldüğünü, tüm idarecilerin Okkan’ın yaşamını irdelemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu nasıl bir sevgidir ki, ölümünün ardından dünyaya gelen yüzlerce erkek çocuğa Ali Gaffar Okkan ismi koyulsun. Diyelim ki yaşarken korkudan seviliyordu. Ancak 3 yıl gibi kısa süre görev yaptığı bir yerde, şehit edilmesinin ardından bu kadar sevilmesi manidardır." 

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un konuşmalarının ardından Diyarbakır’dan gelen öğrenciler, Ali Gaffar Okkan’ın ailesi ve Hendek protokolüne hatıra eşyaları dağıttı. Anma töreninin ardından şehit Ali Gaffar Okkan’ın kabri başında dua okundu. 



AG,HTY(MB/COŞ)