Antalya'da tabancayla havaya ateş açtığı akaryakıt istasyonunda, kendisini ikna etmek isteyen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı vuran Celal Gökçe, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sabıkası olmayan ve Antalya'da yalnız yaşayan işçi emeklisi Gökçe, adliyeye getirilirken yüzünü şapka ile kapattı. Emniyette susma hakkını kullanan ve herhangi bir ifade vermeyen Gökçe, adliyeye elleri arkadan kelepçeli olarak getirildi. Gazetecilerin "Neden öldürdün?" sorusuna “Beni dinlemedi” yanıtını veren Gökçe, “Pişman mısın?” sorusuna “Hayır” cevabı verdikten sonra “Polis olduğu için pişmanım” dedi. Elleri arkadan kelepçeli olan Celal Gökçe'nin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

TABANCASI RUHSATLI

Cinayet zanlısı Gökçe'nin saldırıda kullandığı tabancanın bulundurma ruhsatı olduğu, otomobilinin de kendisine ait, tek başına oturduğu evin ise kiralık olduğu belirtildi.

AŞIRI CESARET VE ÖZGÜVENİN KURBANI

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Antalya Şube Başkanı ve Antalya eski Emniyet Müdürü Natık Canca, bu tip olaylarda çevre emniyeti alıp, gerekli ikazlar yapıldıktan sonra uzman ekibin beklenmesi gerektiğini söyledi. Saldırganın çevreye zarar vermesi halinde, polise kanunla verilen yetki çerçevesinde, risk analizi de yapılarak zanlının silahla yaralanarak yakalanması gerektiğini belirten Canca, "Rahmetli meslektaşımız Uğur Gökcan ne yazık ki aşırı cesareti ve özgüveninin kurbanı olmuştur. Bu tip olaylarda çelik yelek bile giyilse, uzman ekibini beklenmesi kesinlikle şart" dedi. Olay anı görüntülerini izlediğini belirten Canca, "Şehit müdürümüz olayı biran evvel bitirme arzusu içinde. Ancak orada neler oldu, görülenlerle orada yaşananları görmek de gerek" diye konuştu. Bu tip olaylarda görev alan meslektaşlarını da uyaran Canca, "Bu mesleğe hepimiz böyle durumları göze alarak giriyoruz, ancak başkalarının canı pahasına cesaret gösterip kendi güvenliğimizi tehlikeye atmayalım" uyarısında bulundu.

POMPACI OLAYI ANLATTI

Emniyet Müdürü Gökcan'ı şehit eden saldırganın, olay öncesinde silahını çekmeden istasyon görevlileri ile tartıştığı ortaya çıktı. Akaryakıt istasyonunda görevli adını vermek istemeyen bir pompacı, Celal Gökçe'nin otomobili ile pompaya yanaşarak 100 liralık benzin almak istediğini söyleyerek, "Otomobilin deposuna pompayı yerleştiren görevli araca yakıt vermeye başladı. Sayacın 10 liraya gelmesi üzerine aniden otomobiline binen zanlı Celal Gökçe, aracı çalıştırarak istasyondan uzaklaşmaya çalıştı. Pompacı ise bağırarak yakıt verme işlemini bitirip pompayı yerine koydu. Bunun üzerine zanlı otomobilinden inip silahını çekti ve havaya ateş etmeye başladı. Durumu hemen polise bildirdik. Kısa süre içinde polisler geldi" diye konuştu.

KIZINI BİNİCİ YETİŞTİRDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Polis Spor Gücü Kulübü'nün kurulmasına katkıda bulunan Gökcan'ın şehit edilmesi, spor camiasında da üzüntü yarattı. Büyük bir spor dostunu kaybetmenin üzüntüsü yaşadıklarını söyleyen Polis Spor Gücü Kulübü Başkanı Cengiz Akar, "Biz onu her zaman gençlerle el ele olan bir emniyet müdürü olarak hatırlayacağız. Kızı da kulübümüzde iyi bir biniciydi. Tüm emniyet teşkilatının ve Antalya halkının başı sağolsun" dedi. 16 yaşındaki kızı Gizem'i de spora teşvik eden Gökcan, lisanslı binicilik sporu yapan kızının aldığı çok sayıda madalyanın sevincine de ortak olduğu belirtildi.