Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkan Vekili Süleyman Özdemir, yaptığı yazılı açıklama ile şehit aileleri ve gazilerin, terör olaylarının bitmesini istediğini, her sabah şehit haberleriyle uyanmak istemediklerini söyledi. Özdemir,

"PKK terör örgütü ile aynı karelerde buluşup fotoğraf çektiren, alenen bu hainlere destek verenleri, devletimizin resmi plaklı araçlarıyla teröristleri kaçıran, onlara yardım eden, polisimize tokat atan hainlerin bir an önce adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz. Bu hainlerin yaptıkları yanlarına kar kalmamalı" diye konuştu.

Süleyman Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadelede bataklıktaki sineklerle uğraşıyoruz. Sinekleri öldürmekle bu beladan kurtulamayız. Sineklerden kurtulmak için bataklığı kurutmak gerekir. Bu bataklık Kandil, Kuzey Irak ise bir an önce buralara büyük çapta sınır ötesi operasyonlar düzenlenmelidir. Terör örgütü ile mücadelede Barzani’ye bel bağlamamalıyız. Barzani hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile anlaşma yapıyor hem de PKK'ya lojistik destek sağlıyor, yaralı teröristi tedavi edip devletimizin başına bela ediyor. Yüce Meclisimizin sıralarında oturan PKK sözcüleri sözde milletvekilleriyle Suriye’de devletimizin aleyhine anlaşmalar yapıyor. Devletimiz Barzani’nin bu iki yüzlü politikasını görüp ona göre hareket etmelidir."



DÖ(OE/SS)