Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Koordinasyon toplantısına katılmak için İstanbul'dan uçakla Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davut,  ilk olarak Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan ve bugün son yolculuğuna uğurlanan er Abdullah Tokgöz'ün evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Er Tokgöz'ün babası Faruk Tokgöz'e taziye dileklerinde bulunan Davutoğlu, okunan duanın ardından Tokgöz ile özel olarak görüştü.

Ardından aynı sitede yaklaşık 200 metre ileride bulunan ve bugün Bingöl'deki saldırıda şehit olan polis memuru Osman Küçükdillan'ın, baba evine taziye ziyaretine geçti.

Şehit polis Küçükdillan'ın babası Mevlüt Küçükdillan'ın oğlunun acı haberini aldıktan sonra Bingöl'e gitmesi nedeniyle Bakan Davutoğlu'nu, şehidin dayısı emekli öğretmen Abdurrahman Fidan ve diğer yakınları karşıladı. Bakan Davutoğlu'na sarılan Fidan, sitemini dile getirdi. Fidan, ''Vatan sağ olsun. Hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı. Ben 5 yıl orada görev yaptım. Dayası doktor 5 yıl Muş'ta görev yaptı Dayasının birisi polis Bingöl’de 5 yıl çalıştı. Hepimiz oraya hizmete gidiyoruz. Bizim hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı'' dedi.

Davutoğlu da, aynı acıyı hissettiklerini belirterek teselli etmeye çalıştı. Okunan duanın ardından taziye evinde bulunanlardan biri Bakan Davutoğlu'na, ''Meclis'deki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz'' dedi.

Davutoğlu, daha sonra şehit evinden ayrılıp, Hilton Garden Inn Otel de düzenlenen Konya Ovası Projesi Bölgesi Koordinasyon toplantısına geçti.

 

MKY,TY,ÖÇ(İA/AAA)