Eşinin memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne gelen Ümmü Yakınlar, eşinin şehit olduğu haberini aldığı günü anlattı. Ders için okuldayken, kayınvalidesi Cevriye Yakınlar'ın telefonla arayarak Afganistan'da bir helikopterin düştüğü haberini verdiğini söyleyen Ümmü Yakınlar, ardından koşarak eve geldiğini ve televizyondan haberleri izlemeye başladığını aktardı. Yakınlar, dün saat 15.00 sıralarında Erzurum Garnizon Komutanlığı'na bağlı subayların evine gelip acı haberi verdiğini söyledi.

SUBAYLAR DENETLEMEYE GİTTİ

Ümmü Yakınlar, helikopterin düştüğü haberini aldıktan sonra eşinin ölmüş olabileceğini tahmin ettiğini orada birlikten çıkma yasağı olduğunu ancak 4 gün kadar önce Türkiye'den, Afganistan'daki Türk birliklerin kaldığı bölümleri denetlemek için subayların gittiğini anlattı.  Yakınlar, denetlemeler için eşinin arkadaşlarıyla hazırlık çalışması yaptığını da belirtti.

KAZADAN 1 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜ

Helikopter kazasından 1 gün önce eşi İsmail Cem Yakınlar ile telefonla görüştüğünü anlatan Ümmü Yakınlar, şunları söyledi:

''Eşimle bir gün önce Türkiye saati ile 17.00 sıralarında görüştüm. 'Normalde çıkmamamız gerekiyor. Ama çok uzak birliklere benim bile bilmediğim birliklere gidiyoruz. Zırhlı araçlarla gittik. Yarın da çıkacağız' dedi. Ben de çıkmasanız olmaz mı ? dedim. O da, 'Görmek istiyorlar' dedi. Ben şu an da güvenlik açısından çıkılmaması gerekirken, çıktıkları için çok isyan ediyorum. Neden çıkıldı ? Zaten onlar oraya eğitim amaçlı gitti.

11 AYLIK ALİ EMİR BABASINI GÖRMEDİ

Ümmü yakınlar, bir sabotaj veya saldırı ihtimalinin olup olamayacağı yönündeki soru üzerine, ''Pilotların gözüne dengeyi kaybetmeleri için aşağıdan lazer ışığı tutuyorlarmış. Helikopter o kadar aşağıdan gidemez. Türkiye'de 10 katlı binalar var. Neden helikopterler çakılmıyor. Öyle değil mi ? Benim 11 aylık bebeğim var. Daha babasını görmedi. Bunun vicdanını nasıl kaldıracak bunlar. Acımız büyük demekle olmuyor. Bak 10 yaşında kızım var. Ben Erzurum'da o karın altında öğretmenlik yapacağım diye savaş veriyorum. Eşim yok benim yanımda. Şu anda, hiç yok artık. Kim benim yanımda olacak. Nerdeler ? Hiç kimse yok'' dedi.



ATM(İA/AK)