Afganistan’da helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 12 Türk askerinden biri olan Hava Personel Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın cenazesi bugün Fatsa İlçesi'nin Bolaman Beldesi'ndeki baba evinden alınarak, törenin yapılacağı Orta Büyük Camisine getirildi. Burada yapılan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

ADINI "ŞÜKÜR" KOYDU, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERDİ

7 kız çocuktan sonra dünyaya geldiği için babası tarafından 'Şükür' adı verilen ve ailenin tek erkek çocuğu olan Hava Personel Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın babası Şükrü ile annesi Emine Bağdatlı güçlükle ayakta durdu. Geçen Temmuz ayında Kabil'e giden şehit Bağdatlı'nın 1 çocuk annesi eşi Nedime Bağdatlı tören sırasında gözyaşlarını tutamadı. Acılı kadını, kadın subaylar teselli etmeye çalıştı. Şehit binbaşının 3 yaşındaki kızı Elif ise törene getirilmedi.

Şehidin annesi, babası ve eşi yanyana oturup elele tutuşarak birbirlerine güç vermeye çalıştılar.

BAKAN ŞAHİN ŞEHİT ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ 

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende Türk bayrakları açıldı. Tören alanının yakınında ambulans hazır bekletildi. Binbaşı Bağdatlı'nın kız kardeşleri de ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Bu arada aileye taziyelerini ileten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şehit annesi Emine Bağdatlı'nın elini öperek sabır diledi.

İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın cenazesi bldedeki aile kabristanlığında toprağa verildi.


MS,HÇ,FA(İS/AAA) (FOTOĞRAF)