İskenderun Jandarma İstihbarat Şube Müdürü olan ve ev hanımı 33 yaşıdaki Işılay ile 15 yıllık evli Binbaşı Erhan Dikmen'in 7 yaşında Bahar Selenay ile 13 yaşında Pınar Dilay adında iki kız çocuğu bulunuyor. Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi 370. Sokak'ta bulunan 2 katlı evlerinin üst katında oturan MKE'den emekli 72 yaşındaki Mehmet Dikmen, 3'ü kız 5 çocuğunun büyükleri olan binbaşı oğlu Erhan Dikmen'in şehit haberini evine gelen Kırıkkale Jandarma Komutanlığı'ndan Yarbay Türker Bayar'dan öğrendi. Yarbay Bayar, yanında Kırıkkale Garnizon Komutanlığı'ndan subay ve astsubaylarla birlikte gittiği evde şehit babasını teskin etmeye çalıştı.

Oğlunun şehit düştüğünü öğrenen Mehmet Dikmen, gözyaşı dökerek, "Vatan sağolsun" dedi ve ardından baygınlık geçirdi. Baba Dikmen, evinin bahçesinde hazır bekletilen ambulans ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılırken kendisine sakinleştirici iğne yapıldı. Hastanede bir süre müşahade altında tutulan Mehmet Dikmen, daha sonra evine getirildi.

Şahit annesi 77 yaşındaki Dönüş Dikmen de oğlu için gözyaşı döküp ağıtlar yakarken, kendisini evlerine gelen komşuları teskin etmeye çalıştı. Ancak eşi gibi oğlunun acısına dayanamayan anne Dikmen de bir süre sonra baygınlık geçirince 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından evinde teskin edici iğne ile sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in cenazesi yarın Kırıkkale'ye getirilerek, Nokta Camii'nde öğleleyin kılınacak namaz sonra doğum yeri olan memleketi Kırıkkale'nin Delice İlçesi'nde toprağa verilecek.



EG(AY/İD)