Afganistan’ın başkenti Kabil'de 16 Mart günü Türk askerlerini taşıyan Sikorsky helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askeri şehit olmuştu. Bugün Ankara'da şehitler için yapılan törenin ardından, 6 ay önce binbaşılığa terfi eden Binbaşı İsmail Cem Yakınlar'ın cenazesi, karayoluyla memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki baba evine getirildi.

ŞEHİT ANNESİ: "OĞLUM SENİ BAYRAKLAR İÇİNDE Mİ GÖRECEKTİM"

Ayakta durmakta güçlük çektiği için tekerlekli sandalye ile ambulansa yaklaşan Cevriye Yakınlar, akrabalarının desteğiyle kalkıp oğlunun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Gözyaşlarına boğulan Cevriye Yakınlar, "Annem, beni de götür. Oğlum seni, bayraklarların içinde mi görecektim? Şehit oğlum benim" dedi. Fenalalaşan Cevriye Yakınlar, hazırda bekleyen 112 Acil Servis ambulansına alındı. Törene katılan ve doktor olan AK Partli Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da ambulansa binip şehit annesine müdahale etti.

Erzurum'da görev yapan şehit eşi Ümmü Yakınlar ile kızı 10 yaşındaki Çağla Nur Yakınlar, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Binbaşı'nın daha yüzünü bile göremediği 11 aylık oğlu Ali Emir ise bir yakınlarının kucağında eve götürüldü.

Şehit Binbaşı Yakınları'n cenazesi dua okunmasının ardından askeri ve dini törenin yapılacağı Hasan Paşa İmaret Camisi'ne getirildi.

"YAVRUNU GÖREMEDEN NEREYE GİTTİN YAVRUM"

Sağlık görevlilerinin müdahelesinin ardından camiye gelen anne Cevriye Yakınlar, yine oğlunun tabutuna sarılarak, "Güzel gözlü yavrum. Daha 11 aylık oğlunu göremedin. Yavrunu göremeden nedereye gittin yavrum? Seni, küçük yavruların bu şekilde mi karşılayacaktı?" diyerek ağıtlar yaktı.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Oğlunun fotoğrafını öpen Cevriye Yakınlar, "Bana garip garip bakıyorsun. Ben seni bugünler için mi büyütmüştüm? Afganistan'a gidince 'Gelirim beni merak etme anne' demiştin. Böyle mi gelecektin? Yüzünü son kez göremedim yavrum" dedi.

Şehit Binbaşı Yakınlar'ın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri ve dini törenin ardından Akşehir Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

OĞLU ŞEHİT OLMADAN, ŞEHİT MEZARLIĞINA GİTMİŞ

Kanser olan eşi Ali Yakınlar'ın 2004 yılında hayatını kaybetmesinin ardından Akşehir'deki evinde yalnız yaşayan şehit annesi Cevriye Yakınlar'ın oğlunun şehit olduğu gün, tedavi için hastaneye gittiği, çıkışta da hastane karşısındaki şehitlikde dua edip, şehit mezarlarını sayıp, Yeniköy'deki annesini ziyarete gittiği, öğleden sonrada da oğlunun şehit haberine aldığı öğrenildi.



ATM,AA(İA/SS)