Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için Büyükcami'de tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Köktan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, savcılar, hakimler ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Uzun ailesi cami avlusunda kendileri için ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

4 YAŞINDAKİ EMİR KAAN, BAYRAĞI ÖPEREK ALDI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, aileye taziyeleri sunduktan sonra elindeki Türk bayrağını şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un 4 yaşındaki oğlu Emir Kaan'a öperek verdi. Annesinin kucağındaki Emir Kaan da bayrağı öperek aldı. Emir Kaan babasının cenazesinin yanına gidip fotoğrafına dokundu. Daha sonra da hiç bir şeyden habersiz cami avlusunda oyunlar oynadı.

Bu sırada ikindi namazını kılmak için camiye giden Bakan Ergin'e elinde Türk bayrağı bulunan Hacer Kaya isimli bir kadın, "Bir savcıyı koruyamadılar. Neredeydi bu korumalar. İki yavruyu yetim bıraktılar" diye bağırdı. Bakan Ergin yürümesine devam ederken Kaya'yı bir kadın savcı teselli edip sakinleştirdi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra cami avlusundan polisler tarafından çıkarılan şehit Cumhuriyet Başsavcısı Uzun'un cenazesi cenaze aracına konuldu. Bu sırada bir grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Çevik Kuvvet ekipleri aracın etrafından çember oluşturdu. Motosikletli polisler de cenaze aracına eskortluk yaptı. Şehit Başsavcının cenazesi İlkadım İlçesi Yukarı Avdan Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.



HÇ,YK(İS/AAA)